HVAC Bulgaria  

Монтират новите отоплителни уреди по проекта за преход към екологично отопление във Велико Търново

Стартираха доставките и монтажът на новите отоплителни уреди за 58 домакинства във Велико Търново, класирани в пилотната фаза на интегрирания проект "Българските общинни работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ (LIFE-IP Clean Air). Всеки от одобрените кандидати получава безвъзмездно отоплителните уреди, а дейностите по премахването на старите печки също са безплатни. Гаранционният срок е 5-годишен.

В следващата фаза на проекта – основната, броят на обхванатите домакинства във Велико Търново ще достигне 548. Продължителността на всички дейности е до октомври 2024 г. Проектът обединява усилията на шест общини – Столична (координиращ бенефициент), Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Монтана и НПО Клуб "Икономика 2000" (асоциирани бенефициенти). В резултат се очаква намаляване на замърсяването с фини прахови частици в шестте общини със 158 т годишно.

С подкрепата на Програма Life+ на Европейската комисия безвъзмездно по проекта се финансира доставка и монтаж на ново отоплително оборудване в жилището на одобрения кандидат. Новите уреди могат да бъдат: пелетна топловъздушна камина, пелетна камина с водна риза, пелетен котел с водна риза, газов котел, газов конвектор и стоманени панелни радиатори.

     
Източник: община Велико Търново

Ключови думи: община Велико Търново   отоплителни уреди  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...