HVAC Bulgaria  

В община Хасково стартира проект за подмяна на отоплителни уреди

14.06.2024   |   Начало»Проекти

В Хасково беше даден старт на проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково", по който ще бъдат подменени стари отоплителни уреди на твърдо гориво с нови екологични климатици, системи на пелети или термопомпи, съобщават от общинската администрация.

"Този проект е в синхрон с всички наши политики за подобряване условията на живот в Хасково, в усилията ни да правим града още по-чист и зелен. Предприехме поредица от мерки, в това число и екологичен зелен транспорт с електроавтобуси и тролеи. Сега стартираме инициативата за смяна на печките на дърва и въглища с екологични системи. Затова съм убеден, че проектът за по-чист въздух ще доведе до положителни промени и допълнителен комфорт в отделните домове и в града като цяло", коментира кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на встъпителната пресконференция по проекта.

Обхват и финансиране

Проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково" се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и националния бюджет на Република България по процедура "За по-чист въздух!" на Програма "Околна среда" 2021 - 2027 г.

Проектът обхваща всички населени места в рамките на община Хасково. Предвижда се той да обхване над 3440 домакинства. Ще бъдат монтирани 9904 климатици, 19 термопомпи, 199 устройства, използващи пелети, и 408 стоманени панелни радиатори. Тези данни са на база предварителна социология и анализ, направени специално за проекта с мото "Заедно за по-чист въздух".

Кандидатите могат да изберат между уреди на електричество – климатици или термопомпи, и такива, използващи пелети – камини със затворена горивна камера, камини с водна риза и котли на пелети.

Етапи на кандидатстване и изпълнение

  • Прием на заявления;
  • Извършване на огледи от технически екипи;
  • Демонтаж на отоплителни устройства на дърва и въглища;
  • Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на екологични отоплителни устройства за битово отопление;
  • Провеждане на инструктаж на крайния получател на място при доставката, както и писмени инструкции за експлоатация и поддръжка на новия отоплителен уред;
  • Гаранционно обслужване в гаранционния срок (не по-кратък от 24 месеца) на новия отоплителен уред;
  • Еднократен годишен технически профилактичен преглед на доставения нов отоплителен уред, след първия отоплителен сезон;
  • Доставка, монтаж, гаранционна поддръжка и застраховка на фотоволтаични системи за собствено потребление (потребление върху покривна конструкция на еднофамилни жилищни сгради с максимално допустима мощност до 4 kW).

За допълнителна информация относно подаване на документи за кандидатстване вижте тук.

     
Източник: Община Хасково

Ключови думи: ПОС   подмяна на отоплителни уреди   битово отопление   климатици  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...