HVAC Bulgaria  

Овергаз награди най-добрите млади газови техници и изследователи

 

Наградиха победителите в Седмия национален учебно-професионален конкурс за най-добър газов техник и Петият национален преглед за млади изследователи Енергетика и математическо моделиране.

Най-добрите газови техници са дванадесетокласниците Айсан Ехлиман, Ивайло Василев и Кристиан Илиев от Професионалната гимназия по промишлени технологии Атанас Буров в Русе, които за по-малко от два часа успяха да поставят работеща и технически изправна битова газова инсталация в новостроящата се сграда в центъра на Русе.

Заслужената първа награда – професионални комплекти с инструменти за газификация – им бе връчена от Стоян Манолов, изпълнителен директор на Овергаз Север. На второ място се наредиха връстниците им Марио Христов, Любомир Апостолов и Станислав Златков от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика Хенри Форд в София, а бронзовите медали останаха за Тони Бойчев, Рейхан Азисов и Станислав Горанов – другият отбор-представител на русенската гимназия по промишлени технологии Атанас Буров.

Шестте отбора, които участваха в напреварата разполагаха с три часа, за да изградят работещи битови газови инсталации в шест отделни апартамента от новострояща се жилищна кооперация. В края на състезанието и след обстоен технически контрол и проверка от експерти, шест еднакви по квадратура апартаменти в новата русенска сграда са вече оборудвани с работещи и технически изправни битови газови инсталации.

В другия финал от двудневната надпревара теоретиците от Националния преглед за млади изследователи Енергетика и математическо моделиране презентираха своите идейни решения за отопление и охлаждане на жилищни сгради. Те заложиха на различни енергийни източници и търсиха най-природосъобразните възможности.

Проектът-победител е по идея на Александър Йорданов, Боян Киров и Стивън Петров от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика Хенри Форд в София. Второто най-добро решение намериха Ралица Савова и Йордан Атанасов, ученици от Професионалната гимназия по техника и технологии Атанас Димитров в Нова Загора. А на третото място остана разработката на Владимир Соколов, Георги Михайлов и Явор Йосифов - отново възпитаници на софийската гимназия по транспорт и енергетика Хенри Форд.

Като бонус финалистите от двата национални конкурса на Овергаз ще могат да следват без приемен изпит в енергийните специалности на техническите университети в София и Русе.

     
Източник: Овергаз

Ключови думи: професионален конкурс   газови техници   млади изследователи   енергетика  

Област: Обучения   Събития  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...