HVAC Bulgaria  

КЕВР проведе обществено обсъждане във връзка с цените на топлинната енергия от юли т. г.

21.06.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе обществено обсъждане по проект за решение относно извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени от 1 юли т. г. на топлинната енергия и определяне на цени и премии за електрическата енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на дружества от сектор "Топлоенергетика".

След извършения регулаторен преглед на дружествата и прилагане на ценообразуващия модел в проекта на решение за всяко от тях е изчислена годишна индивидуална прогнозна цена на топлинната енергия за регулаторния период. От 1 юли т. г. за Топлофикация София предлаганата годишна прогнозна цена на топлинната енергия за битовите потребители е в размер на 93,79 лв./MWh, за ЕВН Топлофикация – 95,67 лв./MWh, за Топлофикация Плевен  – 78,56 лв./MWh, за Топлофикация Бургас  – 78,70 лв./MWh, за Веолия Енерджи Варна  – 93,43 лв./MWh, за Топлофикация Враца  – 86,68 лв./MWh, за Топлофикация ВТ  –  98,84 лв./MWh и за Топлофикация Разград  – 94,20 лв./MWh.

От Комисията уточниха, че прогнозите са извършени след като са проучени цените и тенденциите на международни газови пазари и на платформите за търговия с въглеродни емисии и въз основа на сключените фючърсни сделки за година напред по тримесечия.

Окончателните решения за утвърждаване на цени на топлинната енергия и на цени в сектор "Електроенергетика" за новия регулаторен период 1 юли 2021 г. - 30 юни 2022 г. ще бъдат взети на 1 юли т. г.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   топлинна енергия   електроенергетика  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...