HVAC Bulgaria  

Hoval внедри системата ProcessLine в своите фабрики във Вадуц и Истебне

Hoval внедри системата за производствени халета ProcessLine в своите фабрики във Вадуц, Лихтенщайн и в Истебне, Словакия, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията. Иновативната система оползотворява топлината от отработения въздух чрез маслоустойчив пластинчат топлоомбенник.

"Производствените халета са синоним на свеж въздух само, когато работят с Hoval ProcessLine система за вътрешен климат с оползотворяване на топлината. В допълнение към чистия въздух, тя осигурява и спестяване на енергия до 98%", коментират от компанията.

Системата ProcessLine комбинира засмукването на замърсения от работния процес въздух чрез вътрешна вентилация ProcessVent, почистването му чрез ProcessClean и контролирането и дистрибутирането му чрез климатичен апарат.

"Микропорести филтърни елементи на сухия филтър (ProcessClean) постигат толкова висока степен на разделение, че половината от засмукания и пречистен въздух, не се нуждае от заместване с пресен въздух, а може да рециркулира в халето. Сърцето на новата вътрешна климатична систама е рекуперацията на топлина от засмукания от произвовството въздух с апарат наречен ProcessVent. Чрез алуминиев пластинчат топлообменник, той предава енергията на засмукания въздух директно на подавания пресен въздух в халето. По този начин ProcessLine редуцира нуждите от затопляне на въздуха до 98% в сравнение със системи без рекуперация. Високо горе, достъпни само чрез стръмна стълба, кулите ProcessVent се извисяват над работниците", обясняват производителите.

В заварената и боядисана в червено рамкова конструкция със странични панели от AluZink се съдържат апарат за външен въздух с фин филтър и вентилатори за подаване на въздух, както и пластинчат топлообменник, който осигурява оползотворяването на топлината на засмукания въздух от помещението.

"Специално проектирания пластинчат топлообменник и апаратът със здраво заварени маслонепропускливи  въздуховоди за засмукан и изхвълян въздух преставляват единствената по рода си иновация на вентилационни устройства. Кондензатът се събира в центъра и по този начин може лесно да се отдели. Отоплителната секция, която се намира под пластинчатия топлообменник от страната на пресния въздух, се грижи за изравняване на температурата между подавания въздух от пластинчатия топлообменник и стайната температура в студените дни. Със стъпка от 4 м² и височина 4,3 м системата ProcessVent може да претендира за името 'малък гигант', която следи и регулира цялата система напълно автоматично чрез контролната система ProcessNet. Визуализирането е вградено директно на апарата и с него се работи лесно", допълват от Hoval.

От няколко месеца фабриката на компанията в Истебне, Словакия също е оборудвана с няколко системи ProcessVent.
 
"Капакът направлява засмукания въздух директно към Hoval ProcessVent. Освен намаляване на емисиите и съответно опазване на околната среда, тези системи също подобряват работния климат в производствените халета. И накрая, но не и на последно място: климатичните системи от Hoval също опазват баланса благодарение на рекуперацията, като приблизително 97% от енергийните разходи направени за климатизация, могат да бъдат покрити. Така системата може да се изплати приблизително за 4 години", казват от компанията.

Видео демонстрация на системата Hoval ProcessVent може да видите тук.

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   ProcessVent   ProcessVent   ProcessClean   топлоомбенници  

Област: Реализации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...