HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Hoval: Защо да изберем кондензaционен газов котел пред конвенционалния?

Модернизацията на котелните помещения е проект, с който следва да подобрим една инсталация най-вече откъм енергийната й ефективност. Изборът на вида котел е основополагащ.

Експертите на Hoval определят кондензационните котли като изключително изгодно решение за модернизиране на съществуващи отоплителни системи, а също и за изграждане на нови. Редица предимства, сред които технологията на изгаряне и несравнимата ефективност, доказват това. Нещо повече. "В кондензационните котли не се губи топлината чрез димните газове, тяхната енергия се използва максимално, а като доказателство - димните газове излизат с изключително ниска температура от котела - само 50°С", коментираха специалистите на компанията.Спрямо конвенционалните котли, кондензaционните имат по-голям коефициент на ефективност, което е икономически по-рентабилно. Те са много ефективни дори при частични натоварвания. Полезното им действие се дължи на иновативна конструкция на топлообменниците. "Например при котела UltraGas, който е оборудван с патентования топлообменник AluFer, се получава много ефективна кондензация, която осигурява 10-20% повече възстановена енергия", обясниха от Hoval.

Специалните дизайн и конструкция на AluFer осигуряват 5 пъти по-голяма повърхност за обмен на топлина и по-голямо оползотворяване на енергията от димните газове. Това гарантира повишена ефективност във всеки един режим на работа и във всеки диапазон на топлинните мощности.

Нуждаят ли се кондензационните котли от нови радиатори? Този и още отговори ще намерите тук.

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   кондензационни котли   енергийна ефективност  

Област: Фирмени публикации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...