HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вентилационна и климатична система от Hoval спестява пространство и осигурява икономии

При проектирането на вентилационни и климатични системи за логистични халетa винаги се прилагат основните принципи на термодинамиката – независимо от специфичните изисквания за температурата в халетата. Тези принципи определят проектирането на вентилационната система и формират експлоатационните разходи.

"Особено важно е да се вземе под внимание стратификацията на въздуха по височина в халетата. Вертикалният температурен градиент трябва да бъде контролиран и да се поддържат минимални топлинни загуби. Най-често тези загуби са през покрива, където се задържа много висока температура, при използване на конвенционални вентилационни системи. Един от начините да намалите загубите е да съсредоточите температурата в работната зона, без да се позволява на топлия въздух да се задържа високо над покрива със значително по-висока температура от работната зона. Това може да стане възможно единствено с правилно вертикално стратифициране на въздуха", коментират от Hoval.Патентованият Air-Injector от Hoval гарантира, че въздухът в логистичните халета ще се разпределя точно според изискванията. В режим на отопление въздушният инжектор подава топъл въздух насочен директно надолу. Въздухът се придвижва вертикално надолу, той преминава с по-бърза скорост покрай по-високите стелажи и с по-забавена скорост в по-долните стелажи. В резултат на това околният въздух от горните стелажи се увлича в потока и заедно преминават надолу. По този начин се получава ефективна циркулация между стелажите и между редовете им.

"Понякога стоките, които се съхраняват имат минимални изисквания за температура, като например стоки от хранителната промишленост като шоколад и други. Дори и да няма такива изисквания и в склада се съхранява подукция, която позволява и по-ниски температури на съхранение, е добре да се фиксира минимална температура, която да осигури на системата предпазване от замръзване. Това е важно не само за съхраняваната продукция, но и за хората, работещи в склада, както и за инсталираните в нея отоплителни и други сградни системи. Обикновено минималната температура, която поддържат в складове, без специфични изисквания, е около 8℃ до 16℃. Това може да се осигури чрез покривните апарати RoofVent и TopVent, които следят температурата в халето чрез монтираните датчици за температура и автоматично поддържат минимална мощност, която да осигури желания диапазон на температурата. Важен фактор е и височината на халето, тъй като температурата на по-високите рафтове в халето е по-висока. Обикновено чрез системите на Hoval и патентования въздушен разпределител Air-Injector, с който са оборудвани всички покривни апарати, тази разлика е само 1оС на всеки 10 м. Ако например се фиксира температура в работната зона 8℃, то на 10-я метър в халето температурата ще е 10℃, на 20-я 11℃. Това трябва да се вземе предвид, за да не се превиши температурата на по-високите рафтове и в същото време да не е прекалено ниска температурата на долните рафтове и зоната с хора", допълват от компанията.

Цялата статия може да откриете тук

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   Air-Injector   вентилационна система   климатична система  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...