HVAC Bulgaria  

Belimo достави ОВК решения за комплекс Black Sea Ice Arena

Решения за ОВК автоматизация от Belimo са внедрени в модерния спортен комплекс Black Sea Ice Arena, с. Кранево, включващ ледена пързалка, плувен басейн и спортни зали, информираха от Белимо България.

ОВК системата на комплекса е реализирана от фирма Икас изцяло с полево оборудване от Belimo, в това число изпълнителни механизми за въздух, сензори и вентили. Отоплителната и климатична инсталация е на вода и са използвани сферични регулиращи вентили, което от своя страна води до намаляване на оперативните разходи в съчетание с отлична характеристика на регулиране. Плътно затварящите сферични регулиращи вентили заменят необходимостта от допълнително монтиране на стопорни вентили. Те също така предлагат отлична характеристика на регулиране, свързана с оптимален комфорт за потребителя и ниска цена на първоначалната инвестиция. Намаленото тегло на вентилите позволява лесен транспорт, бързо монтиране и намалени разходи за монтаж. Самопочистващата се сферична конструкция на вентилите води до висока сигурност при работа и без необходимост от поддръжка, което допълнително намалява разходите на инвеститорите.

Управителят на Икас сподели, че винаги предпочита използването на сферични регулиращи вентили Belimo пред конвенционалните седлови вентили.

Отоплителното решение за басейна е изпълнено от фирма Акватек. Благодарение на комуникативните PRC изпълнителни механизми е реализирано трипътно решение за регулиране температурата на водата в басейна: на специално изработен PVC тройник са монтирани две бътерфлай клапи Belimo с изпълнителни механизми PRCА-BAC-S2-T. Съобразно приложението и необходимите дебити тройникът е със специален дизайн, което позволява двете бътерфлай клапи да са с различни точно подбрани размери, съответно DN200 и DN300. Изпълнителните механизми работят в синхрон, като е направена и специална настройка за ограничение на ъгъла на отваряне. Инсталацията е оборудвана и със сензори за температура от Belimo.

"Вече две години наблюдаваме работата на бътерфлай клапите с PRCA изпълнителните механизми и сме изключително удовлетворени от качеството на изделията и тяхната функционалност", споделиха от Акватек.

     
Източник: Белимо

Ключови думи: Белимо   Belimo   Икас   Акватек   Black Sea Ice Arena   ОВК автоматизация  

Област: Реализации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...