HVAC Bulgaria  

Systema оборудва със слънчеви концентратори изложението Expo Milano - 04.05.2015

Systema Италия оборудва със слънчеви концентратори международното изложение Expo Milano, съобщиха от фирма КлиВенТо, партньор на Systema в България.
 
Шестмесечното събитие, посветено на изхранването на планетата и бъдещото на храната, се провежда в Милано между 1 май и 31 октомври т. г. под мотото "Храна за планетата, енергия за живота". Общата площ на изложението е 1,1 млн. кв. м.
 
След проведен конкурс организаторите са избрали Systema за участник в своя проект, свързан с технологии за производство на енергия за охлаждане чрез оползотворяване на топлината от слънчеви концентратори.
 
"Технологията на слънчевата концентрация на Systema позволява да се преодолеят ограниченията на традиционните соларни панели с много по-високи ефективност и работна температура. Благодарение на създаденото ноу-хау Systema са успели да намалят значително разходите, което позволява бърза възвръщаемост на инвестициите и много конкурентни цени за квт енергия", обясниха от КлиВенТо.
 
Модулите SolarWing Evolution се състоят от слънчев колектор с повърхностна обработка за високо абсорбиране, защитени вакуумни тръби за предотвратяване на разпиляването на топлина в атмосферата, всички поставени във фокуса на огледалото на слънчевия концентратор с висока степен на коефициента на отражение (по-голямо от 90%). Системата е инсталирана на покрива на сградата, намираща се пред представителните щандовете на Китай и Малайзия.
 
"Модулът SolarWing Evolution има значителни предимства в сравнение с традиционните соларни панели: по-висока мощност; диапазон на работни температури значително удължен от 40 ° до 300° C; максимална производителност през целия ден и през цялата година като модулите са оборудвани с интегрирана система за слънчево проследяване; може да захранва с модулация; възможно изключване на всеки модул в случай на постигане на максимална работна температура, така че да се избегнат опасни температури както при традиционните слънчеви панели; възможност за избор на разположение на отделните елементи, позволяващо защита на системата от елементи като дъжд, вятър, градушка, сняг и т. н.; конкурентен продукт, който позволява модулите SolarWing успешно да се използват за приложение в индустрията", допълниха от КлиВенТо.
     
Източник: КлиВенТо

Ключови думи: КлиВенТо   Systema   SolarWing Evolution   Expo Milano  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...