HVAC Bulgaria  

Alfa Laval представи нов модел разглобяем пластинчат топлообменник

15.12.2014   |   Технологии
 

Alfa Laval разшири гамата си пластинчати топлобменници за сградни и индустриални ОВК приложения с новия модел разглобяем топлообменник Alfa Laval T8, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от офиса на компанията у нас. Освен с иновативен и компактен дизайн, решението се отличава и с висока енергийна и топлинна ефективност.

”Разглобяемият пластинчат топлообменник Alfa Laval T8 предлага перфектен баланс между висок капацитет, експлоатационна надеждност и компактни размери. Благодарение на патентованите фирмени технологии CurveFlow и ClipGrip и на уникалния дизайн с перпендикулярно разположени ъглови фиксатори на пластината, T8 задава нови стандарти в охлаждането и отоплението”, твърдят от фирмата.

Новият модел с височина под 1 м и присъединителен размер 80 мм е предназначен за сградни и индустриални ОВК инсталации както и в сектори като металообработка, машиностроене, хидравлични технологии, енергетика и др. Иновативната технология CurveFlow осигурява ефективна дистрибуция на потока и оптимален разполагаем пад на налягане в основната площ на топлопреминаване. Това позволява Alfa Laval T8 да бъде конфигуриран с по-малко пластини, което означава и по-ниски разходи за обслужване.

„Уникалната конструкция и опростеност, комбинират най-доброто от 80 годишния опит на Алфа Лавал в разглобяемите пластинчати топлообменници.“, коментира Йохан Снарберг, Продуктов мениджър в Алфа Лавал.

Високата енергийна ефективност на пластинчатият топлообменник Т8 се дължи на факта, че няма нужда от значително повишаване на помпената мощност, за се да компенсира по-висок спад на налягането. Други предимства на Т8 са улеснените монтаж и поддръжка благодарение на технологията ClipGrip и и надеждната работа през целия жизнен цикъл, осигурена от перпендикулярното разположение на ъглови фиксатори на пластината.

Лесна и сигурна поддръжка
Т8 съдържа и новата Alfa Laval ClipGripTM технология, позволяваща бързо поставяне на уплътненията без използване на лепила. Уплътненията могат да бъдат оставени по местата им по време на сервиз, което намалява разходите за резервни части и времето за допълнително поставяне на уплътнения.

Надеждна работа в течение на времето
Перпендикулярното разположение на ъгловите фиксатори на пластината осигуряват перфектно подравняване на пакета пластини независимо от броят им, което осигурява надеждна експлоатация и бързо затваряна на апарата след сервиз.

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   T8   разглобяем топлообменник  

Област: ОВК   Технологии  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...