HVAC Bulgaria  

Тангра реконструира вентилационните инсталации на басейна във ВСК Белмекен

25.03.2013   |   Реализации
 

Фирма Тангра завърши реконструкцията на вентилационните инсталации на басейна във високопланинския спортният комплекс Белмекен, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията. След реализацията на проекта, изпълнен в партньорство с фирма Нола 7, специализирана в изграждането на плувни басейни, са оптимизирани енергийните разходи и е повишен енергийният клас на плувния комплекс.

"Вентилационната инсталация на басейна е изцяло обновена, като е монтирана вентилационна камера Tangra AHU-REC, позволяваща оползотворяване на над 50% от отпадната топлина. Системата позволява своевременно отвеждане на водните пари, като по този начин не позволява замъгляването и образуването на конденз в помещението", обясняват от Тангра.

"Предварителната оценка на сградата покава, че тя попада в енергиен клас F за енергопотребление. Сега, благодарение на съвместното сътрудничество на фирма Нола 7 и Тангра, басейнът на ВСК Белмекен вече отговаря на енергиен клас В. Вложените висококачествени енергоспестяващи продукти създават потенциал за намаляване на енергийните разходи на комплекса със 70%", допълват от фирмата.

Високопланинският спортен комплекс Белмекен е разположен на почти 2000 м надморска височина в Рила, в непосредствена близост до язовир Белмекен.

     
Източник: Тангра

Ключови думи: Тангра   вентилационни инсталации   вентилатори   Белмекен  

Област: Реализации  

ТД Инсталации
Samsung

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Газкомфорт
Hoval

Последно от Реализации

Samsung
  Обществени поръчки/ТърговеВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПроектиРеализацииСъбитиятаФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...