HVAC Bulgaria  
АРИСТОН
АРИСТОН

ОВК системата в Парадайз център

07.12.2012   |   Реализации
 

Изпълнението на ОВК системата стартира през ноември 2011 г. Водещ проектант по част ОВК е инж. Борислав Орханиев, главен изпълнител е фирма Атаро Клима. „В подземния паркинг е предвидена смукателна вентилационна система посредством осови вентилатори (производител Flakt Woods) монтирани в машинни помещения, която ще бъде използвана и за димоотвеждане в случай на пожар. Компенсацията на въздух се реализира посредством приточни вентилатори, а също така и през рампите. Придвижването на въздуха към машинните помещения на смукателните вентилатори се извършва чрез струйни вентилатори „Jet Fan” (производител Flakt Woods). Управлението на вентилаторите се осъществява от сигнал за наличие на дим или от сигнал на CO датчик", информира инж. Васил Ангелов, ръководител обект в Атаро Клима.

"В търговския център (магазини, развлекателен център, заведения за хранене) е предвидена климатична система посредством климатични камери (производител Aermec) за първична обработка на въздуха и автономни термопомпени климатизатори „WSHP” (производител Mammoth). Подгряването и охлаждането на енергоносителя към термопомпените климатизатори се осигурява от водогрейни газови котли (производител Buderus) за зимен режим и от водоохладителни кули (производител Evapco) за летен режим.

За търговския център (пасажи) е предвидена климатична система посредством автономни покривни централи „Rooftop unit” (производител Trane) с охладителна секция на директно изпарение и газова отоплителна секция.

В мултиплексното кино са предвидени климатични системи отделно от тези на търговския център. Всяка една от кинозалите се климатизира със самостоятена климатична камера (призводител Trane), осигуряваща необходимите параметри на въздуха и системи на директно изпарение VRV (производител Daikin) за прожекционни и помощни помещения. Подгряването и охлаждането на енергоносителя към климатичните камери се осъществява от водогрейните котли, обслужващи търговския център за зимен режим и от водоохлаждащи агрегати (производител Daikin) за летен режим”, заявиха от Атаро Клима.

     
Източник: Атаро Клима; снимка: Парадайз център

Ключови думи: ОВК   Атаро Клима   Trane   струйни вентилатори   VRV  

Област: Реализации  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Hoval

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...