HVAC Bulgaria  

В поредна сграда във Враца инсталираха уреди за дистанционен отчет - 27.10.2022

27.10.2022   |   Начало»Технологии
 

През октомври Топлофикация Враца извърши подмяна на индивидуалните уреди за дялово разпределение и водомери за топла вода в още една цяла етажна собственост, информират от дружеството.

Непосредствено преди началото на отоплителния сезон във всички имоти са монтирани модерни уреди за дялово разпределение с възможност за дистанционен отчет. Така абонатите ще получават ежемесечно фактури за реалното си потребление на топлинна енергия. От сега нататък служителите на дружеството ще извършват отчет на консумираната топлинна енергия от всяко домакинство в сградата от разстояние без необходимост да влизат в имотите на абонатите, отбелязва инж. Радослав Михайлов, изпълнителен директор на Топлофикация Враца.

Морално остарелите изпарители и механични водомери в домовете на гражданите в сградата са подменени с електронни разпределители и електронни водомери от ново поколение, съдържащи вградени радиомодули.

Топлофикация Враца предлага промоционални цени за подмяна на старите уреди за дялово разпределение с нови с възможност за дистанционен отчет. Има възможност и за разсрочено изплащане без оскъпяване.

Монтажът на нови уреди за дялово разпределение за всички клиенти на Топлофикация Враца като топлинен счетоводител е напълно безплатен и се осъществява от квалифицирани експерти, поясняват от дружеството. 

Съгласно разпоредбите на Закона за енергийната ефективност абонатите са задължени до 2027 г. да преминат към дистанционно отчитане на потреблението на топлинна енергия и топла вода.

     
Източник: Топлофикация Враца; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Топлофикация Враца   дистанционно отчитане   разпределители   водомери с радиомодул  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...