HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Насоки за поддържане на здравословен климат в помещения от Rotronic

08.12.2020
 

Мониторингът на качеството на въздуха в помещенията обикновено се ограничава до измерване на влажност и температура. Особено по време на пандемия измерването и наблюдението на въглероден диоксид е много важно. Правилната вентилация в помещения с много хора значително намалява риска от инфекции, включително от коронавирус. Въглеродният диоксид (CO2) е газ без цвят и мирис, който може да бъде открит само с измервателен уред и който е смъртоносен при високи концентрации. Трансмитерите и индикаторите за CO2 на Rotronic са оборудвани с чувствителни сонди и са идеални за взискателен мониторинг на въздуха в помещенията. Те измерват също температурата и влажността на въздуха и се инсталират в стаи, климатични зони или вентилационни отводи за контрол на вентилацията, за да се наблюдава непрекъснато качеството на въздуха в помещенията.

Ако стойността се повиши над 1000 ppm (части на милион), въздухът се изразходва и се обогатява с аерозоли. Резултатът е умора и загуба на концентрация заедно с повишаване на риска от инфекция. CO2 е индикатор за определяне на времето и продължителността за оптимална вентилация. 40-60% RH (относителна влажност на въздуха) е идеалната стойност за здравословен въздух в помещенията. Прекалено сухият въздух подпомага разпространението и оцеляването на вирусите във въздушни капчици (аерозоли) и тяхното усвояване през носната лигавица.

Температура между 22 и 24°C е идеална за работните помещения (конферентни зали, офиси, класни стаи и др.).

Повече информация за предлаганото от Rotronic оборудване за мониторинг на въглероден диоксид, влажност и температура може да откриете тук.
 

     
Източник: Делта Инструмент

Ключови думи: Делта Инструмент   Delta Instruments   Rotronic   въглероден диоксид   качество на въздуха  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...