HVAC Bulgaria  

Flakt Woods оборудва сградата с най-висока енергийна ефективност в Полша

04.09.2015   |   Реализации
 
Flakt Woods достави своите климатични камери eQ Master заедно с иновативната интегрирана система за отопление и охлаждане ReCooler HP в най-енергийно ефективната сграда в Полша Alchemia, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от Климатех инженеринг, представител на Flakt Woods у нас.
 
Сградата в Гданск, която отскоро е в експлоатация, носи сeртификатите LEED (лидерство в енергетиката и екологичен дизайн) и BREEAM (методология за научно изследване и екологична оценка на сградите), които стават все по-популярни в Полша. Т.нар. "зелен сертификат" на офис сградите се счита за конкурентно предимство. Не много сгради са сертифицирани със "златна" степен LEED или "много добра" степен BREEAM. Една от малкото сгради в Европа, която притежава "платинен" сертификат LEED, е точно Alchemia.
 
Alchemia има най-високата оценка на енергийна ефективност в Полша – 89/100. Тя е постигната, без да се намалява качеството на въздуха в самите помещения. Климатичните камери, оборудвани с ReCooler HP, са с общ капацитет 267 000 m3/h. Температурният комфорт в сградата се постига благодарение на термопомпата и сорбционният ротор SEMCO на системата.
 
ReCooler HP осигурява целогодишно енергоспестяване и постига желаната температура без допълнително отопление при температури от -15°C.  Системата за контрол позволява цялостна оптимизация на ОВК процесите. Модулното устройство и изключителната ефективност на климатичната камера с ReCooler HP модул отстранява нуждата от много от компоненти като охладители, нагреватели, чилъри, сухи охладители и т.н., което води и до допълнителни икономии.
     
Източник: Климатех инженеринг

Ключови думи: Климатех инженеринг   Flakt Woods   климатични камери   eQ Master   ReCooler HP   Alchemia  

ТД Инсталации

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Газкомфорт
Hoval

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...