HVAC Bulgaria  

Агрегати Daikin ZEAS охлаждат ледогенератора в завода на Eskimo Ice във Великобритания

Четири компресорно-кондензаторни агрегата Daikin ZEAS са инсталирани в завода Crawley на Eskimo Ice, разположен близо до летище Гетуик във Великобритания, в който се произвеждат лед.
 
Агрегатите 15 hp осигуряват охлаждане за хладилните камери с интензивно движение на въздуха, които поддържат температурата на новите генерирани ледени кубчета до -15°C, като гарантират, че те остават сухи и няма да залепнат помежду си в процеса на автоматизирано опаковане.
 
Фабриката на Eskimo Ice снабдява с лед на кубчета и натрошен лед лондонския пазар, както и клиенти зад граница като Ирландия и Белгия. Агрегатите на Daikin са монтирани поради увеличаване на производството от 50 до почти 200 тона лед на ден. 
 
Инсталираният в Eskimo ледогенератор, работещ с хладилен агент амоняк, произвежда 750 кг лед на кубчета на всеки 5 минути. Произведените кубчета се изсипват в греблова камера, в която механични гребла подравняват материала и преместват кубчетата към изходите и към пакетиращите машини.
 
"Бяхме изправени пред все по-големи проблеми със залепващи помежду си кубчета, които блокираха конвейерите и машините. Това се дължеше на факта, че кубчетата бяха влажни при излизането си от ледогенератора. Ако водният филм не бъде бързо отстранен чрез шоково замразяване, той би замръзнал отново, като залепи кубчетата помежду им. Влажните кубчета не са подходящи и за производството на натрошен лед. След монтиране на агрегатите Daikin ZEAS, тези проблеми останаха в миналото. Кубчетата и натрошения лед преминават плавно през целия процес", обясни 
управителят на предприятието Гейвин Маркс. 
 
ZEAS е модулна система, базирана на високо енергийно-ефективната VRV технология на Daikin и е особено подходяща за ограничени пространства и чувствителни към шум места. Гамата включва девет размера от 5 hp до 40 hp и предлага коефициент на преобразувана енергия (СОР) до 3,0. Системата ZEAS е проектирана за среднотемпературни приложения от 10°C до -20°C и нискотемпературни приложения до -45°C. Тя е разработена за супермаркети, магазини за хранителни стоки, ресторанти и хранително-преработвателни предприятия, в които натоварванията варират и потребностите от енергия са високи.
 
Инверторното управление на системата ZEAS постепенно регулира мощността за спиралните компресори според необходимия капацитет за замразяване, като по този начин се избягват пикове в напрежението, а потреблението на енергия се намалява до 30% в сравнение с традиционното управление с включване и изключване. Инверторът съкращава времето за включване на системата с цел по-бързо достигане на желаната температура.
 
ZEAS използва хладилен агент R-410A, който има по-голям капацитет на предаване на топлина отколкото другите хладилни агенти, като позволява подаване на хладилния агент чрез по-компактни компоненти и по-малки размери на тръбите. R-410A вече съответства и на новото законодателство за флуорираните парникови газове.
     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   Дайкин   Daikin ZEAS   компресорно-кондензаторни агрегати   Eskimo   R-410A  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...