HVAC Bulgaria  

Тангра изгради система за отопление и вентилация в Палиррия

Тангра изгради система за високоефективно отопление и вентилация в консервното предприятие Палиррия в Нова Загора, съобщиха от компанията. По проект на инж. Иван Нихтянов, управител на фирма Инфа-Терм (Казанлък) екипът на Тангра конструира, произведе и монтира специални енерговъзстановяващи вентилационни системи.
 
В консервното предприятие са инсталирани климатични камери с висока ефективност TANGRA AHU, които позволяват демонтаж и почистване на всички елементи. Вътрешните повърхности са изработени от неръждаема стомана (Inox) или полимерно покрити, което дава възможност за прецизно почистване. 
 
Двустепенно филтриране на пресния въдух осигурява необходимата чистота в работната зона. Рекуператорите са изработени от екструдирани полипропиленови ламели, устойчиви на разрушаване от изхвърления въздух. За да се осигури почистване с краткотрайно прекъсване на вентилацията, е доставен резервен комплект пластинчати топлообменници. 
 
Смукателните центробежни вентилатори на климатичните камери са TANGRA TAT, които са корозоустойчиви, тъй като са изработени от INOX 304 и INOX 316.
 
"Така изградената система има съществени енергийни предимства. През зимния период рекуператорите възстановяват над 60% от енергията на изхвърления въздух, а посредством автоматични жалузи се осъществява естествено охлаждане през преходните периоди и не горещи дни (free cooling). Осигурена е възможност за климатизиране на подавания въздух през лятото, а инверторното управление на вентилаторите следва изискванията на технологията и минимизира енергийните разходи. Двусменният режим на работа на предприятието налага функция на инсталацията 16 часа дневно. Това влияе много благоприятно, като намалява срока на откупуване на капиталното вложение на база спестена енергия (около 150 MW часа годишно)", разказаха от фирма Тангра.
     
Източник: Тангра

Ключови думи: Тангра   Инфа-Терм   пластинчати топлообменници   климатични камери   TANGRA AHU   TANGRA TAT  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...