HVAC Bulgaria  

Производителите на ОВК оборудване прогнозират ръст на продажбите през 2014 г.

29.11.2013   |   Бизнес
 

Пазарно проучване на Американската асоциация на инженерите по ОВК (ASHRAE), проведено сред повече от 1000 фирми производители на ОВК оборудване, дава оптимистични прогнози за развитието на бизнеса и продажбите в сектора през 2014 г. 79% от запитаните са споделили, че имат "отлични" или "добри" очаквания за идната година. Останалите 21% смятат, че състоянието на пазара от 2013 г. ще се запази.

Резултатите показват значителен напредък спрямо миналогодишното проучване, което регистрира, че 3% от производителите са очаквали спад в ОВК сектора през настоящата година. 90% от анкетираните сега компании очакват увеличение на продажбите, а 32% от тях вярват в ръст от над 10%. Една десета от взелите участие в проучването производители смятат, че обемът на продажбите в отрасъла за 2013 г. ще се запази и през следващата година. Прогнози за спадове отсъстват.

На въпроса "Кои пазарни сегменти са най-обещаващи за 2014 г.?", запитаните поставят на първо място здравеопазването, следвано от автомобилостроенето. Тежкотоварните машини и производството на оборудване за центрове за данни, телекоми и офиси също са сред най-предпочитаните отговори.

Най-добри икономически перспективи за развитие ОВК производителите виждат в "Поддръжка/Подмяна" (35%), "Ново строителство" (33%), и "Ретрофит/Модернизиране" (32%), показва още проучването.

     
Източник: ASHRAE; снимка: sxc.hu

Ключови думи: ASHRAE   ОВК производители   ОВК оборудване  

Област: Бизнес  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...