HVAC Bulgaria  

Eurovent публикува Препоръка за прилагането на новия Регламент за машини при ОВК оборудване

19.02.2024   |   Начало»Бизнес

Екипът на Продуктовата група на Eurovent "Evaporative Cooling Equipment" (PG-CT) публикува актуализация на Препоръка Eurovent 9/11 - 2023, която се отнася за прилагането на изискванията за безопасност на охладителни кули, съобщават от Европейската индустриална асоциация за технологии за вътрешен климат и охлаждане Eurovent.

Проблематиката е представена в светлината на заложените изисквания в новия Регламент (ЕС) 2023/1230 относно машините, който заменя Директивата за машините от 2006 г.

Лоран Петио, председател на групата Eurovent PG-CT, заяви: "Почти две десетилетия нашето оборудване се смяташе за квазимашини. Наистина, съоръженията от тази група не са самостоятелно работещи единици, когато се доставят, и като такива те трябва да бъдат интегрирани, свързани и регулирани в цял процес. В резултат на това те ще бъдат доставяни със сертификат за включване вместо CE маркировка." (Сертификат за включване се прилага, когато една машина не може да се използва независимо от други машини, процеси или системи).

Основното в Eurovent 9/11 – 2023


В Препоръката се очертават компонентите, влизащи в състава на машините, и тяхното значение от гледна точка на безопасна експлоатация.

Публикацията може да се използва като инструкция от производителите на охладителни кули, охладители със затворен контур, кондензатори и модули за съхранение на топлина.

Охладителните кули, охладителите със затворен контур, кондензаторите и модулите за съхранение на топлина се разглеждат като частично завършени машини. Всяко конкретно приложение изисква уникално проектирано и интегрирано решение за осигуряване на контрол и безопасност, което свързва всички компоненти на инсталацията и евентуално резервна система. Пренебрегването на този интегриран подход може да създаде опасна ситуация за околните и човешкия живот.

Производителите не могат да поставят маркировка CE върху горните продукти.

Документът може да бъде изтеглен безплатно тук.

     
Източник: Eurovent; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Eurovent   охладителни кули   ОВК оборудване   Регламент (ЕС) 2023/1230  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...