HVAC Bulgaria  

Данфосс реализира нов топлофикационен проект в Китай - 31.10.2013

Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс реализира нов топлофикационен проект в Китай на стойност 10 млн. евро, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията. Проектът обхваща две нови топлофикационни системи за благоустройството на район Ютан, на 15 километра от центъра на град Чангчун, столица на провинция Джилин.

Данфосс изгради 40 абонатни станции от 4 размера: 5 бр. 3 MW отоплителна мощност, 13 бр. 6 MW отоплителна мощност, 16 бр. 8 MW отоплителна мощност, 6 бр. 10 MW отоплителна мощност.

"Топлофикационната мрежа бе преобразувана от система с постоянен дебит в система с променлив дебит, като главните бустерни помпи бяха снабдени с честотни преобразуватели от Данфосс. С построяването на двете нови топлофикационни системи (една за северната и една за южната част на Ютан) бе осигурено топлоподаване за един район с площ 6,44 млн. кв. м. Общата топлинна мощност на системата е 380,7 MW, от които 169,2 MW са необходими за северния район и 211,4 MW за южния район", обясняват от компанията.

Всички абонатни станции могат да се управляват дистанционно и чрез SCADA.

"В благоустрояваните райони на града бяха построени нови жилищни сгради, както и офиси и обществени сгради. В резултат на проекта, осъществен от Данфосс, бе постигнато 10% намаление на използваните като гориво въглища, възлизащо на 28000 тона годишно. Това означава 10% по-малко емисии на CO2 , SO2 и NOx", допълват от компанията.

Населението на град Чангчун е 2,8 млн. души.

     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   топлофикационна автоматика   абонатни станции  

Област: Реализации  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...