HVAC Bulgaria  

Тангра изгради вентилационните и климатични инсталации в комплекса ''Райска градина'', Св. Влас

Тангра извърши реинженеринга и изграждането на вентилационните и климатични инсталации в курортния комплекс "Райска градина" в Св. Влас, съобщиха от компанията.

Изградени са системи за поддържане на необходимия температурен комфорт, разделени на два типа - водна инсталация за хотелската част и прилежащите помещения, както и инсталации на директно изпарение за апартаментите и заведенията.

Охлаждането на хотелската част е осъществено с два броя термопомпени водоохлаждащи агрегати на италианската фирма Tonon Forty с обща охладителна мощност 400 kW. Те са окомплектовани със система за оползотворяване на отпадната топлина през лятото и пренасочването й към бойлери за топла вода за битови нужди. Отоплението на хотела е от котелна централа на дизелово гориво с мощност 500 kW. За отоплителните нуждите е изградено и нафтово стопанство с обем 10 000 литра.

"Всички индивидуални апартаменти в комплекса са снабдени със самостоятелни високоефективни климатици с висок СОР, а във всички заведения в къщите са монтирани VRF системи  HITACHI. В целият комплекс са изградени вентилационни системи. Където е допустимо, екипът на Тангра е вградил енергоспестяващи вентилационни блокове с пластинчат рекуперативен топлообменник с ефективност до 55% – TANGRA EVB AL", обясниха от компанията.

Общият капацитет на въздухообмен за комплекса e 100 000 м³/ч. За всички отделни системи са изградени КиП и А инсталации с необходимите електрически изпълнителни механизми и предпазни елементи, предпазващи техниката от повреда и улесняващи експлоатацията.

"Комплексът разполага с над 200 закрити паркоместа, разположени на 4 нива в гараж в хотелската част. По технологично задание се допуска паркирането на МПС с газови уредби, което наложи изграждането освен на традиционната смукателна, така и на аварийна вентилационна инсталация със система за управление", допълниха от фирма Тангра.

Курортният комплекс "Райска градина" се състои от 5-звезден хотел с басейни, СПА център, фитнес, заведения за хранене, конферентни зали, стаи за игри и почивка, както и няколко къщи с апартаменти и заведения за хранене.

     
Източник: Тангра; снимка: Райска градина

Ключови думи: Тангра   вентилационни системи   климатични системи  

Област: Реализации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...