HVAC Bulgaria  

Carlieuklima инсталира системи за лъчисто отопление в завод на Тангарог в Русия - 07.10.2013

Фирма Carlieuklima инсталира системи за лъчисто отопление в завода за ремонт на самолети Тангарог в Ростов, Русия, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от българския офис на компанията. Проектът, реализиран от Carlieuklima, включва подмяна на съществуваща система за отопление с 8 бр. личисти системи MULTIEURAD MSM 18H с таванен монтаж и 16 бр. MULTIEURAD MSU 9H с таванен и стенен монтаж.

"Заданието на клиента беше за отопление на хангара, в който се извършват важни дейности по поддръжка както на граждански, така и на военни самолети. Основният проблем, който възникна, беше, че във вътрешността си сградата е с височина по-голяма от 30 метра, а съгласно потребностите на клиента, трябваше да се осигури равномерна температура.

Калкулацията на топлинни загуби показа, че следва да се инсталират излъчватели с мощност 8,304 kWh. Имайки предвид размерите на сградата и желанието на клиента, за да се избегне наличието на много отвори за извеждане на димните газове, беше решено да се инсталира лъчиста система с общ димоотвод (MULTIEURAD). Излъчвателите бяха разпределени на две нива: странично по периметъра на сградата, на височина около 9 метра и второ ниво близо до покрива, на около 25 метра височина.

Този избор позволи да се отговори изцяло на нуждите на клиентита - осигуряване на високоефективна система с отлично разпределение на лъчистия поток и голяма гъвкавост", обясниха от Carlieuklima.

     
Източник: Carlieuklima

Ключови думи: Carlieuklima   MULTIEURAD   лъчисто отопление   системи за отопление  

Област: Реализации  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...