HVAC Bulgaria  

Тангра завърши изграждането на ОВК инсталации в санаторно-оздравителния комплекс Камчия на Черно море

Тангра завърши последния етап от строителството на комплекс Черноморский, който е част от един от най-мащабните инвестиционни проекти, реализирани в България от Руската федерация – санаторно-оздравителния комплекс Камчия, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията.

СОК Камчия е с площ от 300 декара и се намира непосредствено до брега на Черно море и р. Камчия, а в него почиват и учат повече от 25 000 гости годишно. Комплексът е собственост на управата на град Москва, а изграждането му стартира през 2002 г.

Проектът е разделен на 9 подобекта, като фирма Тангра работи по 5 от тях – хотелски комплекс Лонгоз, детски оздравителен лагер Радуга, детски оздравителен лагер Черноморский, учебно-възпитателен център Юрий Гагарин и лечебно-диагностичен и балнеологичен център Здравец.

Тангра изпълнява вентилационните системи на всички помещения на територията на комплекс Лонгоз-2, в това число канцеларии, зали за обучения, фитнес, ресторанти, кафе и столова, заседателни зали, басейн и перални помещения.

"За комплекса е характерно обръщането на голямо внимание към енергийната ефективност, което включва цялостна автоматизация на всички системи, свързани с общ команден център. Общият капацитет на въздухообмен в инсталираните от Тангра системи е 46 000м³/ч., при 760 kW отоплителна мощност и ефективност в размер на 55%. Комплексът е снабден още и с BMS, който позволява управлението на инсталациите на зонална база, улеснена експлоатация и поддръжка, качествен контрол, както и бърза реакция по време на аварии, благодарение на осигурения непрекъснат контрол в реално време и отдалечения достъп чрез интернет. Екипът на фирма Тангра е изпълнител и на системите за BMS", разказват от компанията.

Детският оздравителен лагер Радуга, открит през септември 2010 г., включва хотелска част с 4 корпуса, кино, изложбени зали и обществен център. Частите му са свързани помежду си с топла връзка, а разгънатата му застроена площ е 40 564 м². В обществения център има боулинг, спортна зала, столова, банкетна зала, сладкарска работилница, кухни, кръжочни зали, библиотека, музикален салон и зала за танци, където децата могат да се забавляват и усвояват нови умения. Те се поддържат от вентилационни системи с капацитет от 67 200 м³/ч, ефективност от 55% и отоплителна мощност от 579 kW.

"Избраните инсталации за ДОЛ Радуга са повлияни от спецификата на обекта, местния климат и целогодишната му посещаемост от хора на различни възрасти. В киното и изложбените зали капацитетите на съоръженията на Тангра обработват  69 000 м³/ч. въздух при 730 kW отоплителна мощност и 55% ефективност, а на системите в четирите корпуса на хотелския комплекс – 77 800 м³/ч. и 377 kW отоплителна мощност", обясняват от компанията.

В център Здравец е монтирана климатична система за охлаждане и отопление, както и индивидуални котли и захранване от две котелни централи, които са общи за целия комплекс. Въздушният капацитет на вентилационните системи е 9000 м³/ч при отоплителна мощност от 66 kW.
 
В учебно–възпитателния център Юрий Гагарин, който включва училище, цифров планетариум, авиокосмически център, радио и телевизионно студии и музей, са изградени вентилационни системи с капацитет от 76 000м³/ч и отоплителна мощност от 450 kW.

Цялостното изграждане на СОК Камчия приключва през юни т. г. с откриването на детския оздравителен център Черноморский. Тангра участва в строителството на центъра в периода 2012 – 2013 г., изграждайки инсталации с централизирана система за управление в с капацитет от 103 000 м³/ч и отоплителна мощност от 570 kW и корпусите на комплекса, като капацитета на инсталираните съоръжения е 49 600 м³/ч и отоплителна мощност от 318 kW.

"Високото ниво на енергийна ефективност е постигнато благодарение на изградените от Тангра вентилационни системи с рекуперация от 55% за всички обекти в СОК Камчия. Това позволява и необходимото количество изразходвана енергия да е два пъти по-малко от това, което би било необходимо при системи без рекуперация. Към момента необходимата отоплителна мощност е в размер на 3850 kW, a общият дебит обработван въздух – 497 600 м³/ч., като без постиганото от Тангра ниво на енергийна ефективност необходимата отоплителна мощност би имала стойност от 7700 kW", коментират от компанията.

За повече информация, моля натиснете тук.

     
Източник: Тангра

Ключови думи: Тангра   Черноморский   СОК Камчия   ОВК инсталации   енергийна ефективност   котелни централи   вентилационнит системи   отоплителни системи  

Област: Реализации  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...