HVAC Bulgaria  

Данфосc проведе семинар в Топлофикация Бургас

07.11.2012   |   Събитията
 

В началото на месец ноември т.г. направление Топлофикационна автоматика на фирма Данфосс проведе семинар в Топлофикация Бургас, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от дружеството.

На семинара присъстваха служители на Топлофикация Бургас, проектанти от КИИП Бургас и представители на различни фирми, които работят в областта на проектирането и инсталирането на отоплителни системи.

Семинарните теми включваха няколко групи продукти на Данфосс с иновативен характер и приложение в областта на топлофикационната автоматика и ОВиК системите. Георги Георгиев, инженер по продажбите в Данфосс представи контролерите на Данфосс ECL 210 и 310 с техните подобрени функционални възможности, настройки, комуникации и възможности за дистанционен контрол, както и ултразвуковите енергоизмервателни уреди Sonometer 1100 и 2100, техния принцип на действие, предимства и комуникационни възможности. 

Сред лекторите на семинара бе и инж. Тодор Лангочев, мениджър стратегическо развитие на апартаментните абонатни станции в Данфосс. Той представи на аудиторията децентрализираните отоплителни системи на Данфосс, като направи сравнение с традиционните отоплителни инсталации. Акцентирано бе върху новостите, както и върху предимствата на апартаментните абонатни станции, като беше разгледан по-специално ефектът в работата на инсталаторите, проектантите и инвеститорите в тази област.

Един от акцентите беше и икономическият ефект – по-ниските инвестиционни разходи и енергийно ефективните аспекти при условие на по-добър комфорт, индивидуален контрол и справедливо отчитане на енергията. Всички тези предимства бяха аргументирани с конкретни примери от опита на Данфосс и в други страни.

"Професионализмът не е даденост и затова се стараем да надграждаме знанията и уменията на нашите служители при всяка възможност. В днешно време технологиите се променят мълниеносно и за да сме в крак с новостите, имаме нужда от подобни семинари. Надявам се срещата да се е оказала ползотворна и за партньорите ни от Данфосс, и да се превърне в начало на съвместна дейност", заяви изпълнителният директор на Топлофикация Бургас инж. Въльо Дучев.

     
Източник: Данфосc

Ключови думи: Данфосc   Топлофикация Бургас   енергоизмервателни уреди   отоплителни системи  

Област: Събития  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...