HVAC Bulgaria  

Данфосс ще доставя управляващи мотор-вентили и задвижки за когенерационни инсталации

14.05.2012   |   Бизнес
 

Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс ще доставя на компанията Schnell интелигентни управляващи мотор-вентили и задвижки. Интелигентните управляващи мотор-вентили на Данфосс се състоят от управляващ вентил и задвижка. Функцията им е да спомогнат за регулиране на енергията за отопление и охлаждане в когенерационните агрегати с двугоривна система.

Компанията Schnell е един от най-големите производители на така наречените двигатели с двугоривна система, работещи с биогаз, познати също и като СНР (агрегати за когенерация), използвани при биогазови инсталации в Германия. Наскоро главният финансов директор на автоматика за ОВК приложения на Данфосс, Дийтмар Хертиш, убеди немската компания да смени предишния си доставчик на управляващи мотор-вентили и задвижки с Данфосс.

СНР означава комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, при което двигателят с двугоривна система преобразува възобновяемия източник биогаз в топлинна и електроенергия. Дийтмар Хертиш е много доволен от това ново сътрудничество.

„Ние убедихме Schnell да използва наши продукти главно защото се вслушахме в това какво точно им е необходимо. Те искаха продукти, които да направят работата на техните когенерационни инсталации по-ефективна и ние разработихме нова интелигентна задвижка, която ще им спестява 8 до 15 процента от разхода на гориво“, казва Дийтмар Хертиш.

Данфосс и досега имаше търговски взаимоотношения със Schnell, но новото поле на сътрудничество прави бъдещето още по-перспективно, казва Дийтмар Хертиш. Според него технологията с когенерация на топлинна и електрическа енергия се явява една разрастваща се тенденция в Германия и на нея се гледа като на алтернативно решение на ядрените електроцентрали. През 2009 год. Федералното правителство на Германия прие пакет от законодателни мерки, показващи твърд ангажимент в подкрепа на когенерационните технологии и Дийтмар Хертиш очаква, че тази „зелена“ индустрия ще се разрасне значително в бъдеще.

„А задълбочаването на търговските връзки с една от водещите компании на пазара в областта на когенерационните инсталации се надяваме, че ще убеди и други производители да изберат Данфосс за доставчик“, споделя той.

     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   Schnell   управляващи мотор-вентили   задвижки   когенерационни инсталации  

Област: Бизнес  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...