HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Съвременни системи за битово горещо водоснабдяване на Hoval

Най-често срещаните системи за затопляне на битова гореща вода (БГВ) са бойлер със серпентина или ел. нагревател, с който водата се затопля и съхранява преди да започне потребление, и проточен бойлер, с който водата се затопля по време на потреблението, но не се съхранява.

Тези конвенционални системи обаче често не могат да осигурят достатъчна мощност в жилищни сгради, хотели и спортни зали, които се нуждаят от топла вода в големи количества, и то в пиковите часове. Освен това са доста обемисти и заемат голяма част от техническото помещение. В режим на готовност (standby) те имат големи загуби, а това намалява ефективността.

Решението – топлообменна станция с буфер

От гледна точка на икономия и ефективност най-доброто решение представлява система за битова гореща вода, произвеждана от топлообменна станция в комбинация с буферен съд за съхранение. При нея водата се загрява и съхранява по време на потреблението, като водният обем е много по-малък от системите с бойлери.

Буферният съд може да бъде монтиран преди или след топлообменната станция. Когато е монтиран преди топлообменника, той служи за съхранение на енергията от топлоносителя (например котел). При разполагане на буферния съд след топлообменника, той съхранява затоплената, но неизползвана БВГ. Всяка от схемите има своите предимства и изборът зависи от изискванията и спецификите на конкретния проект.

При използване на кондензен котел в инсталацията, особено ако е UltraGas, ниската температура на връщане е от голямо значение. От друга страна водата в котела се загрява до много висока температура. Системата с топлобменици позволява да се оползотвори по-голямо количество енергия и да се понижи температурата на връщане на водата. Ниската температура на връщане от своя страна осигурява по-голяма кондензация, а оттам и по-голяма ефективност на работата на кондензния котел. Друго предимство е, че системата има значително по-малък воден обем, което също повишава ефективността и спестява място и енергия.

TransTherm aqua

Топлообменните станции за гореща вода TransTherm aqua на Hoval представляват напълно сглобена система с топлообменник за хигиенно чисто и мощно затопляне на битова гореща вода, която може да бъде разширена по всяко време на модулен принцип. Чрез индивидуално проектиране на капацитета на топлообменника и обема на буферния съд за съхранение системата може да бъде оптимално адаптирана към потреблението на топла вода за конкретната сграда.

Съоръжението разполага с интуитивен блок за управление TopTronic® E със сензорен екран с ясна графична визуализация, следящ за работата на системата.

Приложение

Топлообменните станции TransTherm aqua са подходящи за сгради с големи потребности от топла вода, в комбинация с буферни резервоари за съхранение CombiVal E или CombiVal C. Използват се широко както в нови сгради, така и при модернизация на съществуващи инсталации. Като част от портфолиото на Hoval, лесно могат да се комбинират с котли, солари, буфери, бойлери и други продукти от гамата.

В зависимост от необходимата мощност, дебит, пространство и принцип на функциониране потребителят може да избере най-подходящото решение измежду системи с различни конфигурации – с един топлообменник и буфер от страната на топлата вода, с два топлообменника и буфер от страната на топлата вода, един топлообменник и буфер от страната на топлоносителя и др.

Предимствата с един поглед

  • Съответствие с най-високи хигиенни изисквания;
  • Икономичност благодарение на висок капацитет на потребление и нисък капацитет за зареждане;
  • Висока ефективност чрез подготовка на топлата вода в зависимост от потреблението;
  • Съвременно управление;
  • Възможност за гъвкаво конфигуриране според конкретните нужди.

 

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Ховал   Hoval   TransTherm aqua   CombiVal   производство на БГВ   топлообменни станции  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...