HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Покривни климатични апарати плюс термопомпи – перфектното ОВК решение от Hoval

От тази година децентрализираните покривни климатични апарати на Hoval са оборудвани с ново поколение термопомпи. Съчетанието на децентрализирана, автономна и модулираща инверторна технология осигурява повече гъвкавост и по-високи мощности за отопление и охлаждане. Всички модели покривни апарати на Hoval вече са в комбинация с термопомпени агрегати, което значително улеснява планирането и координацията на проектите.

Повече автономност за по-голяма ефективност

Като специалист по децентрализирани климатични системи за зали, Hoval се фокусира върху термопомпите за отопление и охлаждане. Всеки вентилационен агрегат е оборудван със собствена термопомпа и става напълно самостоятелен и независим. Новото поколение термопомпи допринася за увеличаване на мощността и ефективността на системите. Модулиращите термопомпи предлагат по-висок капацитет за отопление и охлаждане и могат да се адаптират още по-лесно и прецизно до необходимия въздушен поток.

Цялостно ОВК решение

Новите решения с термопомпи предлагат цялостно осигуряване на отопление, охлаждане, вентилация и правилно разпределение на въздуха в една система – отлично решение за сгради, офиси и халета. Термопомпата и вентилационният агрегат се доставят като цялостна система. В резултат вече не е необходимо проектантският екип по част ОВК да адаптира мощностите на отопление и охлаждане на въздушния поток. Системата става завършена, което улеснява както планирането, така и координацията по време на изграждането на инсталацията и последваща поддръжка.

Цялото вентилационно оборудване е свързано с обща интелигентна система за управление TopTronic C®. Чрез нея се настройва и следи за ефективното взаимодействие на отделните компоненти на системата и по този начин се гарантира енергийноефективна работа.

Ето как изглежда монтажът на вентилационна система с децентрализирана термопомпа в южната част на Елзас.

 

Максимална гъвкавост

В гамата на Hoval всички апарати RoofVent® RP, TopVent® TP и TopVent® CP/SP могат да се комбинират свободно. В зависимост от нуждите на помещението са възможни различни комбинации, включително с променлива мощност за отопление и охлаждане, тъй като всички устройства с термопомпи се предлагат в 3 диапазона на мощност, от 33 до 67 kW.

Инсталирането на няколко устройства в така наречените контролни зони разширява възможностите да се отговори на различни нужди в определени зони в една и съща зала благодарение на зонирането.

 

Предимствата с един поглед

ОВК системите с покривни апарати на Hoval са проектирани като индивидуални решения, които са енергийно независими и свободно модулни. Те могат да бъдат планирани бързо и лесно и могат да бъдат оптимално интегрирани в правилните решения за различни приложения.

Децентрализираните устройства са разположени равномерно по площта на покрива и осигуряват най-добрите температурни условия вътре в сградата – от една страна равномерна температура в работната зона без усещане за течение, а от друга – минимални загуби на топлина през покрива. Използваните термопомпи със съвременна технология гарантират ефективен пренос на енергия и спестяват оперативни и инвестиционни разходи.

 

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Ховал   Hoval   RoofVent   TopVent   покривни апарати   термопомпи   отопление   охлаждане   вентилация  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...