HVAC Bulgaria  

Предимства на комфортната вентилация през зимата с Hoval HomeVent

През зимата сме склонни да държим прозорците и вратите по-често затворени, за да е топло. В резултат въздухът в помещението става твърде сух, което вреди на здравето, наред с насищането с въглероден диоксид и намаляване на така ценния кислород. Ефективно решение за всеки дом както от здравословна, така и от енергийна гледна точка е инсталирането на комфортна вентилация с рекуперация, каквато е HomeVent® от Hoval.

Предотвратяване на мухъл

Комбинацията от студен външен въздух и топъл въздух в помещенията през зимата често води до образуване на конденз на прозорци и стени. Рискът от образуване на мухъл се увеличава главно поради значително по-високата херметичност и липсата на проветрение.

С инсталирането на вентилационна система се постига целенасочено движение на въздуха и отстраняване на влагата в критичните точки, което предпазва от образуване на мухъл. Комфортната вентилация например работи денонощно, с малки, но постоянни дебити и проветрява домовете изключително ефективно.

По-нисък риск от инфекции през студения сезон

През зимните месеци грипните вируси се разпространяват особено бързо на закрито. Студеният въздух може да абсорбира само малко количество влага, а ниската влажност оказва негативен ефект върху кожата, очите и лигавиците и също така увеличава риска от предаване на вируси.

Всичко това може да бъде избегнато с ефективната вентилация, която свежда до минимум концентрацията на патогени във въздуха, намалява риска от инфекциии и гарантира здравословна влажност. Проучванията показват че при нива на влажност в помещението над 40% рискът от инфекция намалява бързо (виж фигурата).

Перфектно допълнение към термопомпа

Жилищната вентилация с високоефективна рекуперация може да бъде комбинирана с термопомпа в общо системно решение. Така се постига подобряване на енергийния баланс на жилището, спестяване на енергия и повишен комфорт за обитателите.

Термопомпите, особено термопомпите въздух-вода, имат по-ниска ефективност, когато работят с по-висока температура на топлоносителя и при ниски външни температури. Ако се ползват фотоволтаични колектори, те произвеждат по-малко енергия в лошото време.

Инсталирането на Hoval HomeVent предлага съществени предимства за работата на термопомпата от техническа гледна точка: ефективността се увеличава, дори и при  по-ниски външни температури, тъй като няма загуба на енергия от отваряне на прозорци и годишно се спестяват до 20% от енергията, използвана от термопомпата. Това намалява и потреблението на електроенергия в момент, когато мрежата е натоварена при ниски температури.

Възстановяването на влагата като допълнително предимство

Комфортните вентилационни апарати HomeVent са оборудвани с ротационен топлообменник, който оползотворява не само топлината, но и влагата на свежия пресен въздух. Възстановяването на влагата е до 90%. Влагата се отстранява там, където може да доведе до образуване на мухъл (баня, мокри помещения, кухня) и се доставя там, където е полезна за здравето (стаи, дневна, хол). 

Инсталирането на комфортни вентилационни апарати с рекуперация като Hoval HomeVent® са добра инвестиция, не само поради високия комфорт и качество на въздуха, но и поради ниските експлоатационни разходи и спестяване на топлинна и електроенергия.

За допълнителна информация вижте тук.

 

 

 

 

Ховал ЕООД

1407 София, ул. Борис Руменов 9
Тел.: 0700 20 755
office.bg@hoval.com
http://www.hoval.bg

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   HomeVent   вентилация с рекуперация   отопление   климатизация  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...