HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Cool IT Smart: Как да се постигне ефективност при охлаждането в центрове за данни

Поддържането на оптимална температура е изключително важно за безпроблемната работа на машините, а това от своя страна е основен приоритет в центровете за данни, за да могат да предоставят качествена и надеждна услуга на своите клиенти. Необходими са значителни мощности за охлаждане, свързани с високи разходи, а за тяхното намаляване се изисква мощна, надеждна, ефективна и в същото време икономична система за охлаждане.

В търсене на решение на това предизвикателство Hoval разработи системата ServeCool, обединяваща три различни метода за охлаждане в едно технологично решение, което да съчетава надеждността с висока енергийна ефективност.

Над 90% от времето – работа в икономичен режим

Методът за пасивното охлаждане (free cooling) използва външния въздух, който навлиза в помещенията индиректно, преминавайки през пластинчат топлообменник. Благодарение на високоефективната рекуперация въздухът се охлажда и достига до вътрешността на помещенията, без опасност от навлизане на прах и задържане на влага във високо чувствителните зони на центровете за данни.

Когато условията изискват по-висока мощност на охлаждане, автоматично се включва системата за адиабатно охлаждане, която използва вода за абсорбиране на топлината. Най-добрият избор на охлаждаща течност при адиабатното охлаждане е дъждовната вода – възобновяем ресурс, който при подходящи условия може да бъде съхраняван без проблем за дълъг период от време.

Двата метода – рекуперация с пластинчат топлообменник и адиабатно охлаждане – в общия случай са достатъчни за осигуряване на охлаждането през 97% от общото време на работа на инсталацията. За останалите 3% от времето се включва механичната система за охлаждане (чилър).

Максимална енергийна ефективност: благодарение на системата за управление ServeNet

ServeCool може да се съчетае със системата за управление ServeNet в цялостната система ServeLine, която е подходяща за центрове за данни с площ от сто до няколко хиляди квадратни метра. Капацитетът на охлаждане може да бъде увеличаван на модулен принцип според нуждите като се свържат съответният брой индивидуални ServeCool модули.

Системата за управление ServeNet сравнява ефективността на пасивното охлаждане (free cooling), адиабатното и механичното охлаждане и управлява тяхното взаимодействие, като по този начин се оптимизира потреблението на енергия. Освен това предоставя цялата информация, необходима за оценяване ефективността на използваната енергия (PUE) в реално време. ServeNet може да се интегрира напълно в инфраструктурното управление (DCIM) на центровете за данни.

Инвестицията в ServeLine се изплаща бързо благодарение на изключително ниската консумация на енергия за охлаждане и ниските разходи за сервиз и поддръжка на системата.

За допълнителна информация вижте тук.

     
Източник: Hoval

Ключови думи: Hoval   Ховал   ServeCool   ServeLine   охлаждане на центрове за данни   адиабатно охлаждане  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...