HVAC Bulgaria  

Alfa Laval осигурява важни компоненти в системи с водородни горивни клетки при КПТЕ - 07.10.2022

Горивните клетки на водород спомагат за прехода към комбинирано производство на топло- и електроенергия (КПТЕ) чрез използване на възобновяеми енергийни източници. Водородът бързо набира популярност като чист енергиен носител, който може да допринесе за декарбонизацията на глобалната икономика и за по-устойчиво бъдеще. 

Немският доставчик на възобновяема енергия Hydrogen Energy Era – HEE Technologies, помага на град Гуейян, столица на провинция Гуейджоу в югозападен Китай, да развие индустрията и инфраструктурата на града за водородна енергия, включително за КПТЕ.

Най-важното в плана на HEE за водородна инфраструктура е стационарната система с горивни клетки за КПТЕ, която използва газообразен водород като енергиен източник. В търсене на надежден доставчик компанията се спира на Alfa Laval, която осигурява критичните компоненти за системата – споените топлообменници AlfaNova на Alfa Laval за охлаждане на сепаратора на горивната клетка и изработените изцяло от неръждаема стомана пластинчати топлообменници "газ към течност" на Alfa Laval за регенериране на отработената топлина. Изпитана и проверена, системата отделя само водна пара и въздух. 

"Обърнахме се към Alfa Laval поради опита на компанията, отличните резултати, доказаната технология за топлообменници, възможността за увеличаване на мащаба на производство и споделената визия за ускоряване на прехода към възобновяема енергия”, казва Юлиус Йелден-Тюрм, главен технически директор на HEE.

Пластинчатият топлообменник "газ към течност" се открои като отличен избор за устройство за регенериране на отработената топлина поради компактния си дизайн, високата ефективност, изключително високата производителност и отличната устойчивост на топлинна умора. Спойката свързва надеждно пластините в точките на контакт, като осигурява оптимална ефективност на топлообмена и устойчивост на налягането.

Охлаждането на горивната клетка също е от изключително значение за безопасната, надеждна и ефикасна работа. Чистотата на процеса е друг много съществен фактор. Охладителят AlfaNova на Alfa Laval, който е произведен изцяло от неръждаема стомана, свежда до минимум извличането на йони и последващата корозия и деградация на системата.

Друго предимство на компонентите на Alfa Laval е съотношение между цена и производителност. Анализът ни показа, че пластинчатите топлообменници на Alfa Laval осигуряват солидна производителност при 20% по-ниски разходи в сравнение с други подобни решения, допълва г-н Йелден-Тюрм.

Повече може да видите тук.

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   топлообменници   водородни горивни клетки   охлаждане   регенериране на топлина   ВЕИ   КПТЕ  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...