HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Alfa Laval за предимствата на сертифицирането от AHRI

Когато доставчиците на топлообменници правят големи допуски при оразмеряване на топлообменниците, това създава несигурност относно експлоатационните им параметри.Съществува обаче решение, което може да премахне тази несигурност – сертифициране на експлоатационните качества на продуктите от Института за климатизация, отопление и охлаждане (AHRI).

Програмата за сертифициране на производителността на продуктите е доброволна програма, администрирана и управлявана от AHRI, която гарантира, че различните видове уреди за отопление, вентилация, климатизация, охлаждане и загряване на вода работят в съответствие с публикуваните твърдения на производителите.

Уредите, които са със сертификат от AHRI, се тестват от независима лаборатория, за да се определи доколко те отговарят на един или повече стандарти или спецификации за продуктова оценка.

Обичайна практика при специфицираето на  пластинчати топлообменници е да се "нагласяват" изчисленията за топлинното натоварване, така че разходите за компоненти да се сведат до минимум и да се предложи по-малък топлообменник на атрактивна цена. Резултатът обаче е, че крайните клиенти получават топлообменници с недостатъчни размери, което води до по-високо потребление на енергия в цялата система, по-високи оперативни разходи и компрометирана екологична ефективност.

Това предизвиква несигурност за всеки, който участва в препоръчването, избора и използването на топлообменници – консултанти, специалисти и крайни клиенти – и подкопава доверието в индустрията като цяло.

Със сертифицирането на топлообменници от AHRI този проблем намира комплексно решение, което носи полза за индустрията като цяло.

Ето защо Alfa Laval участва активно в популяризирането и прилагането на AHRI сертифицирането за свои продукти.

Това е правилният подход, който предоставя сигурност за всички участници по веригата – от проектиране и производство до избор и експлоатация на пластинчати топлообменници.

Повече информация за предлаганите от Alfa Laval уплътнени пластинчати топлообменници, сертифицирани от AHRI, може да намерите тук.

 

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   AHRI   сертифициране   топлообменници  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...