HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Здравословна влажност за добра имунна система с жилищна вентилация HomeVent

Пандемията от COVID-19, която обхвана света, ни накара да обръщаме все по-голямо внимание на здравето и на заобикалящата ни среда, да бъдем по-внимателни и по-предпазливи. Малко хора обаче се замислят какво е влиянието на сухия въздух в домовете ни върху нашето здраве. Когато влажността в помещенията ни е под 40 - 60%, лигавиците ни започват да изсъхват, а това намалява защитните сили на имунната ни система и улеснява попадането на вируси и бактерии в телата ни. При кихане и кашляне хората отделят капчици в околната среда. Тези аерозолни частици в среда със сух въздух се разпространяват много по-лесно и по този начин се предават по-лесно и вирусите, които носят. Те се реят в пространството много по-дълго време.

По време на есенно-зимния сезон, когато отоплителните инсталации работят, въздухът в домовете, офисите, болниците и други сгради се изсушава изключително много. Затова е добре да осигурим здравословна среда в помещенията, които обитаваме, за да защитим здравето си.

Дали отварянето на прозорец в тези случаи е подходящо? Не – външният въздух, дори и да е влажен, в момента на навлизане в помещението се изсушава много бързо от отоплителната система и влажността му спада до около 30% или по-ниска, а това е много под здравословната влажност от 40 - 60%.

За идеално поддържане на влажността в помещенията е необходимо да се инсталира вентилационна система с рекуперация на топлина, студ, но и на влага, а именно комфортна вентилация, каквато е и HomeVent от Hoval. Тя следи и овлажнява въздуха в зададените хигиенни норми.

Вече повече от 20 години Hoval произвежда жилищни вентилационни системи с рекуперация на влага и хиляди хора се наслаждават на приятна и здравословна среда в домове и офиси. Овлажненият въздух прави аерозолните частици, съдържащи вируси, много по-тежки. Това ги задържа за кратко време в пространството, те стават тежки и падат ниско долу в помещенията. По този начин ни предпазва от поглъщането им. От друга страна, се укрепва и имунната система, тъй като лигавиците ни във влажна среда не изсъхват.

Здравето трябва да бъде наш приоритет в бъдеще много повече от преди и то не само в домовете ни, но и в училищата и работните ни места. Защото всеки дъх, който поемаме, има значение.

Вижте какво казват експертите по темата в краткото видео.

Научете повече за комфортната вентилация с рекуперация на топлина, студ и влага HomeVent, произвеждана от Hoval – производител от Алпите с над 75 годишна история.

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Ховал   Hoval   HomeVent   вентилационна система  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...