HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Голямо медодобивно предприятие намали потреблението на гориво благодарение на сервизното обслужване на Alfa Laval

При изграждането на мащабна соларна топлоелектрическа централа за голям производител на мед, чилийска енергийна компания се обръща към Alfa Laval, за да увеличи максимално ефективността на преноса на топлина и да осигури енергийни спестявания в производствения цикъл. С помощта на големи пластинчати топлообменници на Alfa Laval, подкрепени от споразумение за обслужване, е постигнато повишаване на производителността на процесите и намаляване на потреблението на изкопаеми горива.

По-екологични решения за медодобивната индустрия

За да използва по-евтини и екологични енергоизточници енергийната компания се заема да изгради и управлява мащабна соларна топлоелектрическа централа за нуждите на медодобивното предприятие. Сега компанията черпи от соларната енергия за затопляне на 80% от водата, използвана в най-енергоемките процеси при производството на мед.

Закупени са големи уплътнени пластинчати топлообменници на Alfa Laval, които повишават ефективността на преноса на топлина и позволяват повторното използване на отпадната топлина в производствения процес. Това допринася и за допълнително намаляване на въглеродния отпечатък на предприятието.

 

Оптимизиране на ефективността на топлообмена

Осигуряването на соларна топлинна енергия в големи количества изисква интелигентен и надежден пренос на топлина. С демонстрирано инженерно ноу-хау, Alfa Laval проектира инсталацията с оптималните пластинчати топлообменници за нуждите на производството на висококачествени медни катоди. Освен че позволяват оптимизиране на процесите, подобряване на енергийната ефективност и намаляване на оперативните разходи, тези надеждни топлообменници са лесни за инсталиране и конфигуриране и удобни за инспектиране и почистване.

Максимизиране на експлоатационния живот на съоръженията

Медодобивното предприятие е собственик на оборудването на Alfa Laval, а енергийната компания отговаря за неговата експлоатация. За да подобри производителността през целия жизнен цикъл на инсталациите и да увеличи максимално времето за работа, минната компания подписа с Alfa Laval двугодишно споразумение за комплексно сервизно обслужване на съоръженията с пластинчати топлообменници.

Надеждността е ключова за непрекъснатите производства, а споразумението за обслужване на Alfa Laval предоставя на клиента надежден партньор, който регулярно се грижи за подобряване на ефективността на топлопреноса. Всичко това допринася и за намаляване на въздействието върху околната среда и за по-висока производителност и рентабилност на предприятието.

Научете повече тук.

 

 

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   пластинчати топлообменници   пренос на топлинна енергия   енергийна ефективност   устойчивост   сервизно обслужване  

Област: ОВК  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...