HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Развитието на технологиите за газови котли в перспектива

14.06.2021
 

Природният газ става все по-предпочитан източник на енергия за реализация на висока ефективност и ниски разходи в отоплителните инсталации. Биометанът и водородът ще станат обект на все по-голям интерес в бъдеще с оглед на опазването на околната среда и ресурсите, а това ще има пряко въздействие върху производството на газови котли.

За разлика от нафтовите котли, които вече са  неефективни и все по-рядко използвани, газовите котли се развиват и адаптират. В бъдеще възобновяемите газообразни горива ще представляват голям дял в газовите мрежи. Швейцария например иска да постигне 30% дял на възобновяемия газ до 2030 г., а ЕС дори планира да замени целия си запас от газови котли с водородни котли до 2050 г.  Метанът има бъдеще, ако се произвежда на възобновяема основа като биометан.

Свойствата на биометана са почти идентични с тези, открити в природния газ от изкопаеми горива. За разлика от природния газ обаче той не се е образувал в дълбините на земните недра, а се произвежда на устойчива основа чрез ферментация на днешните биогенни отпадъци. Това може да включва кухненски отпадъци, отпадъчен дървесен материал, утайки от отпадъчни води или оборски тор.

Може ли газов котел да бъде толкова ефективен, колкото термопмопа?

Ако се добави дори само 48% смес от биометан към конвенционалния газ, той се доближава до параметрите на термопомпа. Всички газови кондензационни котли Hoval са готови да работят в такъв режим. Бъдещата технология за производство и използване на газ в отоплителните системи е в посока на зелена енергия и опазване на околната среда.

Оборудвани с модерна кондензна технология, газовите котли са едни от най-ефективните. UltraGas 2 е последното поколение газови кондензационни котли на Hoval, подходящи за отопление и производство на топла вода. Топлообменникът Hoval TurboFer е новият, патентован компонент в ядрото на котела. Уникалният му дизайн и специалната инжекционна технология генерират турбуленция от страната на димните газове, увеличавайки преноса на топлина и ефективността. Тази технология генерира икономия на енергия до 20% в сравнение с конвенционалните газови котли. UltraGas 2 също се откроява благодарение на своята гъвкавост, като може лесно да се комбинира с всякакъв вид топлинен източник и соларна енергийна система. Независимо дали работи заедно с термопомпа или пелетен котел, стандартизираният контролер TopTronic E е основата за перфектна интеграция. Той гарантира, че всички компоненти в системата работят заедно по-ефективно, отколкото отделните модули сами.

Повече информация може да откриете тук.

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Ховал   Hoval   UltraGas 2   TurboFer   газови котли  

Област: ОВК  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...