HVAC Bulgaria  

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Как рекуперационната система на HomeVent предотвратява предаването на вируси?

27.05.2021
 

Системата HomeVent от Hoval има вграден енталпиен ротационен топлообменник, който предава латентна топлина под формата на молекули на водната пара. Това предотвратява прекомерно овлажняване и в същото време рекуперира до 90% влага в подавания въздух в помещенията.

HomeVent спазва идеалната влажност на въздуха в дома ви

Като идеален диапазон на влажността експертите препоръчват относителната влажност на въздуха да бъде между 40 – 60%. Това гарантирано може да се постигне с вентилационна система HomeVent, която лесно може да спазва идеалната влажност на въздуха в дома ви.

Вирусите не могат да се свържат с повърхността на вградения топлообменник

Енталпийният ротационен топлообменник, който се намира в сърцето на HomeVent, е специално модифициран и има пореста повърхност с размери на порите, към които могат да се свързват само водни молекули с размер: 2,6 Å (ангстрьом) = 0,26 nm (нанометра). Например CO2 и други газообразни замърсители образуват по-големи молекули и следователно не могат да се натрупват на повърхността. Вирусите и бактериите също са значително по-големи – SARV-CoV-2 варира между 1000 и 1500 Å (ангстрьома), което означава, че размерите им са много по-големи от молекулата на водата. Следователно вирусите или бактериите не могат да се свържат с повърхността на енталпийния ротационен топлообменник от Hoval.

Подходящото позициониране на вентилаторите предотвратява замърсяването

В системите за комфортна вентилация HomeVent вентилаторът за подаване на въздух се намира директно на входа за свеж въздух, което означава, че секторът за подаването на въздух е с надналягане. В същото време вентилаторът за засмукания въздух се намира директно на изхода на рекуператора и благодарение на това се създава подналягане от страната на отработения въздух. 

Този специален дизайн на вентилационните системи HomeVent гарантира, че въздухът, който се засмуква от помещенията не може да премине към подавания въздух и по този начин не може да се предаде замърсяване.

Повече информация може да откриете тук.

     
Източник: Ховал

Ключови думи: Ховал   Hoval   HomeVent  

Област: ОВК  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...