HVAC Bulgaria  

Ръст на пазара на изолации за ОВК системи до 2021 г.

18.07.2016   |   Бизнес
 
Очаква се световният пазар на изолации за ОВК системи да нарасне до 5,29 млрд. долара до 2021 г. при общ годишен темп на растеж от 8,20%. През миналата година общата стойност на пазара е била 3,3 млрд. долара. Това гласи последният доклад на фирмата за пазарни проучвания MarketsandMarkets.
 
Пазарът се разширява заради развитието на строителната индустрия, заедно с нарастващата необходимост от ОВК системи както в развитите, така и в развиващите се страни. Очаква се районите на Близкия изток и Африка да претърпят бурен растеж през прогнозния петгодишен период, а пазарите в Северна Америка, Западна Европа и Източна Азия да нарастнат с по-равномерен ритъм. Необходимостта от ОВК системи в районите на Близкия Изток и Африка е подсилена заради новоразрастващите се пазари там, по-специално ОАЕ (Обединени Арабски Емирства) и Саудитска Арабия.
 
В момента Източна Азия заема най-голямо място на пазара на изолации за ОВК системи благодарение на значителното развитие на строителната индустрия в Китай, Индия и Индонезия, съответно и наложилото се търсене на ОВК изолация. Друга причина за развитието на пазара е нарастващата нужда за редуциране на енергийни разходи и налагането на строги мерки за усилване на енергийната ефективност на сградите в големите страни, като например Австралия, Япония и Китай.
     
Източник: MarketsandMarkets; Снимка: Pixabay

Ключови думи: изолация за ОВК инсталации   MarketsandMarkets   енергийна ефективност  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...