HVAC Bulgaria  

Siemens представи стайни термостати с чувствителен на допир екран

03.10.2014   |   Технологии
 
Направление Сградни технологии на Siemens представи новия модел стаен термостат RDF800KN, който има чувствителен на допир екран (touchscreen) и е съвместим с комуникационния протокол KNX.
 
Устройството може да бъде интегрирано към системи за сградна автоматизация като Desigo, Synco и Gamma от Siemens, както и към системи на други производители, които поддържат KNX свързаност. С помощта на уебсървъра от серията Synco потребителите могат да управляват и наблюдават работата на термостата и през интернет.
 
"Модерният RDF800KN touchscreen стаен термостат комбинира интуитивно управление, оптимизирано след множество тестове. Touch технологията прави устройството лесно и приятно за използване, така че то е изключително подходящо за хотели и жилищни сгради. При своето функциониране RDF800KN обменя цялата информация за консумацията на енергия със системата, към която е свързан. На база на тази информация устройството автоматично избира най-енергийно ефективните настройки", обясняват производителите.
 
Новият термостат предлага и разнообразни функции за спестяване на енергия, които могат да бъдат настройвани ръчно: ограничаване на настройките за отопление, охлаждане и управление на скоростта на вентилатора; подаване на пресен въздух на база потребление; индивидуален стаен контрол с централно зададени настройки; времеви програми; както и функции за присъствие/отсъствие и др. Устройството може да се свързва към елементи от сградната инсталация като контакти за прозорец и сензори за присъствие, което предоставя допълнителни възможности за икономия на енергия - при автоматично спиране на отоплението, когато прозорците са отворени или стаите не се използват и др.
 
Поддръжката и конфигурирането на RDF800KN могат да се осъществяват посредством чувствителния на допир екран, чрез Synco ACS tool или KNX Engineering Tool Software (ETS).
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Сименс   Сградни технологии  

Област: Технологии  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...