HVAC Bulgaria  

Над 80 специалисти посетиха семинара на Тангра за енергийна ефективност - 24.06.2014

Семинар на тема "Енергийна ефективност чрез системите за вентилация, отопление и климатизация" се проведе на 18 юни т. г. в сградата на фирма Тангра. На събитието присъстваха повече от 80 инженери и ОВК специалисти, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от компанията.

В началото на семинара инж. Юлий Армянов, управител на фирма Тангра, представи законовите инструменти, задължаващи изграждането на принудителна вентилация в сградите в страните от ЕС и САЩ. След представянето на чуждите практики и нормативните документи на Европейския съюз бе разгледан и българският държавен стандарт, в който е записано, че всички инсталации, които имат подаване на пресен и изхвърляне на отработен въздух, трябва да имат енерговъзстановяващи системи. Бяха представени факторите за изчисление на енергийноефективна вентилационна система, като специфична електрическа мощност на вентилаторите (SFP), скорост на въздуха в различните секции на климатичните камери и класовете на енергоспестяване от рекуператора.

Инж. Армянов обърна специално внимание на разумното подхождане към системите за рекуперация и спецификата при избора им. Той акцентира върху времето за експлоатация на системата, климатичните условия, първичната енергия, разходите за поддръжка, финансовите помощи от държавата и не на последно място промяната в пазарната стойност на обекта, като функция от заложени "екстри".

По време на семинара бяха представени и софтуерните приложения за селекция на рекуперативни топлообменници и енерговъзстановяващи блокове и за енергоспестяваща вентилация на Тангра. Сред акцентите в продуктовите представяния бяха семейството климатични камери TANGRA AHU, които са изцяло сертифицирана от TÜV Rheinland.

В последната част от презентацията Иван Армянов, управител на търговския отдел на компанията, представи новите управления за енергоспестяващи вентилационни системи TANGRA Smart, които дават възможност за дистанционно управление на енерговъзстановяващ блок с отоплителна или охладителна секциячрез смартфон, таблет или отдалечено през компютър.

Семинарът завърши с коктейл и възможност за гостите да добият представа за различните продукти, представени от екипа на Тангра.

Това е третото събитие за енергийна ефективност чрез ОВК системи, организирано от Тангра. През 2012 г. компанията проведе семинар "Отопление с пелети" и за гамата пелетни котли TANGRA CL и TANGRA HP, а през 2013 г. - семинар на тема "Високоефективна енергоспестяваща вентилация" съвместно с КАБ и КИИП.

     
Източник: Тангра

Ключови думи: TANGRA AHU   ОВК   TÜV Rheinland   Тангра  

Област: ОВК   Събития  

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...