HVAC Bulgaria  

Циркулационните помпи на Xylem с награда ''Най-добър продукт на 2013''

17.02.2014   |   Бизнес
 

Циркулационната помпа на Lowara Ecocirc е отличена с наградата "Най-добър продукт за 2013 година", съобщиха от партньора на фирмата за България Аквастарт. Наградата е връчена по време на официалната церемония на наградите Plus X.

За десета година Наградите Plus X са част от най-голямата церемония в света за награждаване на иновации, технологии, спорт и ежедневни продукти, която отличава производители на уникални, иновативни и висококачествени продукти.

Победителите се определят от независимо международно жури, състоящо се от 25 члена от различни области на индустрията.

"Циркулационната помпа LOWARA Ecocirc, която вече покрива изискванията на директивата за ефективност за 2015г., беше избрана заради магнитната "антиблок" технология. Тази технология разделя основния поток на изпомпваната течност от частите на постоянния магнит, като по този начин предпазва помпата от блокиране от магнетит или от утайки", уточняват от компанията.

Помпата Ecocirc е специално конструирана за отоплителни системи в домашни условия. Циркулатурът намалява разходите за електроенергия с до 90%, сравнено с традиционните трискоростни циркулатори с фиксирани обороти, като така се изплаща само за 2-3 години. Резултатът от икономиите на ел. енергия в зависимост от местната цена на тока може да достигне средно 150€ годишно за домакинство от трима души.

"Високоефективният циркулатор притежава сферичен двигател с електронна комуникация, чиято констукция се състои от само една движеща се част – работното колело/роторът. Това означава, че помпата може да достигне максималните си параметри дори и след много дълъг период на бездействие", информираха от българската компания.

В допълнение електрониката и компонентите на помпата са защитени от вградена температурна защита, която може да намали скоростта на помпата или напълно да я спре. След това защитата се опитва да рестартира помпата веднъж на всяка минута, за да провери, че няма повече да прегрява.

     
Източник: Аквастарт

Ключови думи: Аквастарт   Lowara Ecocirc   Xylem   циркулационни помпи  

Област: Събития  

ТД Инсталации

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Hoval

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...