HVAC Bulgaria  

Най-добрата референция са доволните клиенти

14.11.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Петър Митев, мениджър Продажби на климатична техника за България и Македония в LG Electronics, пред сп. ТД Инсталации

В началото на м. ноември LG Electronics пуска на българския пазар новата климатична система Multi V IV. С какво тя се отличава от останалите системи от серията Multi V?
Multi V IV е последният модел от вече добре познатата и наложилата се на пазара серия VRF климатични системи на LG Electronics. Тя използва изцяло инверторна технология и предлага на потребителите отлична реакция при резки температурни промени.
Благодарение на четирите иновативни технологии, патентовани от компанията, този модел предлага водещи в индустрията показатели за енергийна ефективност. В сравнение със своя предшественик, Multi V IV може да реализира с до 22% по-нисък среден разход на енергия.
Всички подобрения в климатичната система от четвърто поколение са разработени така, че да направят използването й по-лесно и удобно. Multi V IV притежава функцията Smart Control, с която потребителите могат да регулират настройките на цялата система от разстояние. Това става с помощта на приложение, което е достъпно за всеки смартфон.
Новата VRF система от серията Мulti V предлага подобрени решения, които улесняват монтажа й и така спестяват време и средства на потребителите. Тя има значително по-леки външни тела и е първата в света, която може да работи при денивелация между тях до 40 м. Друго предимство е, че може да поддържа тръбна инсталация с дължина до 1000 м.

Какви иновативни технологии са внедрени в новата система? Какви предимства би дала тя на своите ползватели?
В Multi V IV са внедрени четири иновативни технологии, разработени и патентовани от LG, които се отнасят до работата на компресора, топлообменника, маслото в системата и хладилния агент.
Първата технология се нарича HiPOR. Тя ефективно решава проблема със загубата на енергия при връщане на маслото в компресора и благодарение на нея коефициентът на трансформация (COP) на системата в режим на отопление се увеличава с 6.7%, а в режим на охлаждане - с 5.4%, спрямо предходната генерация Multi V. Новият топлообменник Variable Heat Exchanger Circuit интелигентно избира оптималните нива на отопление и охлаждане, като по този начин подобрява цялостната енергийна ефективност на системата с 15%. Функцията Smart Oil Return регулира нивото на маслото в реално време при необходимост. Четвъртата технология е LG Active Refrigerant Control, която автоматично регулира количеството на циркулиращия хладилен агент в зависимост от режима на работа на системата. Така общата енергийната ефективност се повишава с още 3%.

Като основно качество на Multi V IV изтъквате високата й енергийна ефективност. Бихте ли споделили конткретни параметри по отношение на спестяването на енергия?
Коефициентът на сезонна енергийна ефективност на Multi V IV достига максимален ESEER – 7.9. Той е от най-високите при VRF системите на световния пазар и се постига благодарение на внедряването на четирите споменати патентовани от LG климатични технологии. Намалявайки загубата на енергия в условия на частично натоварване, Multi V IV достига средногодишен коефициент на трансформация в режим на охлаждане ESEER – 7.35.

Какви маркетингови инициативи за популяризирането на продукта сте планирали?
Като основен инструмент за популязирането на новата серия VRF ситеми LG ще използва ресурсите на локалната Климатична академия в София и свързаните с нея дейности, а именно обучения на ОВК проектанти, инсталатори, търговци, както и демонстрации и презентации, насочени към инвеститори и крайни потребители. До края на т. г. ще бъдат въведени в експлоатация и първите референтни обекти, които също ще спомогнат за доброто представяне на Multi V IV .
В областта на енергийните решения и по-специално VRF системите, най-добрата референция са доволните клиенти. Te могат да разчитат изцяло на нашия професионален екип, който ще предложи на всеки един най-доброто и икономически изгодното решение според нуждите и спецификите на проекта.
Стратегията на компанията, която поставя интересите на потребителите на първо място, е в основата на успеха.

Какви са очакванията Ви от пазарната реализация на новата система Multi V IV?
Отчитайки успеха и ръстовете в продажбите на предшественика Multi V III , както и пазарните тенденции по отношение на иновативните технологии в областта на ОВК ситемите и енергийните решения, очакванията за пазарна реализация са повече от оптимистични. На база проектите, които ще се реализират със ситеми на LG, тази и следващата година, очакваме продажбите да се утроят в сравнение с тези на предишната серия, както и да се заемат лидерски позиции като пазарен дял в областта на цялостните енергийни решения.

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: LG   Multi V   климатични системи   ОВК  

Област: Експертно  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...