HVAC Bulgaria  

Daikin представи нови безчеткови DC конвектори с висока ефективност

17.05.2013   |   Технологии
 

Daikin представи нова гама безчеткови вентилаторни конвектори с постоянен ток, съобщиха за HVAC-Bulgaria.com от фирмата. Според Daikin новите модели намаляват потреблението на енергия с до 70% в сравнение с моделите, оборудвани с двигатели за променлив ток.

"Тъй като безчетковия DC мотор е в състояние да поддържа зададените настройки с минимално отклонение в температурата на въздуха и относителната влажност, необходима е по-малко енергия. Постига се забележително намаляване до 70% (в зависимост от условията за експлоатация) на потреблението на електроенергия в сравнение с традиционния 3-скоростен AC мотор, задвижващ конвектора", обясняват производителите.

Новата гама включва: подови тела (FWZ-A); подово-таванни тела с корпус (FWR-A); подово-таванни тела без корпус (FWS-A) и тела за скрит канален монтаж и средно ESP (FWP-A).

"Новите вентилаторни конвектори отговарят на най-високите Eurovent класове и на всички текущи европейски директиви, които се отнасят до енергийната ефективност (например, 2002/91/CE относно енергийните характеристики на сградите). Високо енергийноефективни, вентилаторните конвектори са лесни за работа, с опростен контрол и могат да бъдат интегрирани със система за управление на сградата, използвайки мощния интерфейс на Daikin Modbus", допълват от компанията.

     
Източник: Daikin

Ключови думи: Daikin   вентилаторни конвектори   DC конвектори   безчеткови мотори  

Област: Технологии  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...