HVAC Bulgaria  

Данфосс издаде брошура за екологично градско отопление

08.03.2013   |   Бизнес
 

Направление Топлофикационна автоматика на Данфосс издаде брошурата "ЕКОПОЛИС - Отоплението на устойчивия град", която вече е достъпна и на български език. Сред темите в нея са: инфраструктура, отворена към различни енергийни източници; път към намаляване на въглеродните емисии; вторично ползвне на енергия и др.

"Към 2030 година 60% от населението на света ще живее в градовете, които изразходват 75% от произвежданата енергия в световен мащаб. Топлофикацията има жизненоважна роля, която трябва да изиграе за задоволяване на това потребление, като същевременно дава възможност за създаване на все по-екологосъобразни градски условия", обясняват от компанията.

Освен насоки за осъществяване на екологосъобразна топлофикация и намаляване на въглеродните емисии, брошурата представя и добри практики на различни държави като Швеция и Дания и градове като Мюнхен, Хамбург, Витория-Гастайс, Нант, Копенхаген.

Според данните на Данфосс в Хелзинки и Копенхаген почти 90% от всички сгради са свързани с топлофикационна мрежа и така се осигурява съответно 49% и 60% от тяхното потребление на топлинна енергия. В Швеция 270 общини в момента използват системата, което съответства на 50 TWh годишно потребление на енергия. В Москва топлофикационните инсталации осигуряват 66 000 GWh годишно потребление на енергия.

"Съществува твърдо доказателство, че топлофикацията има както икономически, така и екологични преимущества, така че при предвиденото увеличаване на емисиите от СО2 с 50% през следващите 30 години е настъпило време да се действа. Тази технология може да ни помогне да поемем пътя към по­екологосъобразно общество, където увеличаващото се потребление на енергия ще се задоволява на практика използвайки по­малко енергоносители", смятат от Данфосс.

     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   топлофикации   топлоснабдяване   устойчиво развитие  

Област: Бизнес  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...