HVAC Bulgaria  

Семинар на фирма ТАНГРА на тема “Енергийна ефективност” в гр. Бургас

28.02.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 27 февруари т.г. екип от фирма ТАНГРА събра колеги от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – гр. Бургас на презентация на тема „Енергийна ефективност”. Презентацията беше разделена на три части – „Високоефективна енергоспестяваща вентилация”, „Отопление с пелети – възобновяема дървесна биомаса” и „Локална екстракция – екологична и икономическа ефективност”.

Първата презентация бе на инж. Юлий Армянов, управител на ТАНГРА, който представи тенденциите за повишаване на ефективността на енергоспестяващите вентилационни инсталации. Тези тенденции стават все по-актуални през последните години, наложени от все по-високите цени на енергията, както и от влезлите в сила изисквания на ЕС за енергийна ефективност. В презентацията си инж. Армянов, засегна освен програмата „Европа 2020” и новата директива за енергийна ефективност, така и промените в нормативната уредба за енергоспестяване във вентилационните и отоплителни инсталации.

Във втората презентация Иван Армянов, управител на търговския отдел, запозна колегите от гр. Бургас с производствената гама от пелетни котли TANGRA. В тази част бяха показани най-често използваните начини за отопление – твърдо гориво, дизелово гориво (нафта), термопоми, като специално внимание бе обърнато на котли на пелети. Интересен бе примера за отопление на еднофамилна къща в Германия и сроковете на изплащане на разликата от първоначалните инвестиции. Гамата от котли на пелети TANGRA и техните предимства бе завършваща част от презентацията на Иван Армянов.

В третата презентация инж. Юри Чернас – мениджър продажби и проекти за локална екстракция, представи новостите около лидерът в системи за локално засмукване Nederman. През 2011 година шведският концерн придоби и Dantherm filtration и обогати гамата от филтриращи системи. Инж. Чернас представи и новата политика за екологична и икономическа ефективност на Nederman. За улеснение на колегите проектанти, екипът на ТАНГРА разработва и изготвя 2D и 3D инсталации, спрямо желанията на клиента. Подобни локални инсталации Тангра е проектирала и инсталирала в различни автосервизи и производствени предприятия като Порше Изток и Запад, Фесто Производство и Луфтханза Техник.

     
Източник: Тангра

Ключови думи: Тангра   семинар   вентилация   отопление   локална екстракция  

Област: Събития  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...