HVAC Bulgaria  

Пресконференция представи нов регламент за климатици до 12 kW

15.02.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От началото на тази година влезе в сила регламента на Делегираната комисия (ЕС) № 626/2011, наричан още "LOT 10", който определя минимални изисквания за ефективност на климатици с номинална охладителна мощност до 12 kW и е част от Европейската Директива за еко-дизайн 2009/125/ЕО. По повод на влизането в сила на регламента, DAIKIN Airconditioning Central Europe Handels организира международна пресконференция. „В основата на конференцията бяха въздействието на регламента върху климатичният сектор и мерките, които DAIKIN вече приложи в областта на екодизайна. DAIKIN е единственият производител на климатици, който въведе изискванията на регламента за екодизайн три години преди влизането му в сила.

С въвеждането на серията Seasonal Smart SkyAir в нашата продуктова гама за търговски приложения, ние задоволихме изискванията за регулиране на еко-дизайн LOT 10 още през 2010 г. В действителност, виждаме себе си като пионерите на целия сектор що се отнася до това да направим нашите продукти още по-енергийно ефективни", заявиха Мартин Круц, управляващ директор на DAIKIN Central Europe и Ото Оберхумер, старши корпоративен съветник на DAIKIN Central Europe, докато приветстваха гостите.

В рамките на Европейския план за действие срещу глобалното затопляне, регламентът за еко-дизайн е насочен към подобряване на енергийната ефективност на продукти, свързани с енергопотреблението до 20% до 2020. В презентацията си, Елс Баерт, Мениджър за еко-дизайн и безопасност на продуктите на Daikin Europe NV обясни изискванията за ефективност, които климатиците трябва да имат от 1-ви януари 2013 г.

Регламентът въвежда нов подход в търсене на ефективност: сезонна ефективност, която е противоположна на сегашната използвана номинална ефективност, като отчита сезонната прогресия на потребности от капацитет за охлаждане и отопление. Вместо COP и EER, новата сезонна ефективност използва SCOP (сезонен коефициент на полезно действие) и SEER (сезонен коефициент на енергийна ефективност) - факторите, представляващи енергийната ефективност на климатик. „Като се отчита консумацията при различни температури заедно със средната поява на тези температури, се осигурява много по-добра представа за реално получената ефективност и по този начин реалната консумация на даден продукт през целия сезон на работа.

Новите сезонни коефициенти за ефективност са представени на нов енергиен етикет, заедно със сегментация в класове А, B, C, и т.н., които вече са известни на европейските потребители от много други области. Допълнителни високи класове на ефективност (A+++, А++ и А+ ) са на разположение, за да се категоризират най-ефективните тела, докато по-ниско ефективните тела (клас B и надолу) са забранени за продажба от 1 януари 2013 г”, посочиха организаторите на конференцията.

     
Източник: DAIKIN

Ключови думи: DAIKIN   еко-дизайн   климатици   ефективност   сезонен коефициент  

Област: Събития  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC
СТИКО БГ ООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...