HVAC Bulgaria  

Пет Сгради на годината с оборудване на Siemens

21.12.2012   |   Събитията
 

Компанията Siemens е доставилa оборудване и продукти за 5 обекта, отличени в отделните категории на престижния ежегоден конкурс „Сграда на годината”.

Над 60 сгради, разпределени в 12 категории, участваха в единадесетото издание на Националния конкурс "Сграда на годината", организиран от Градът Медиа Груп под патронажа на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 26 – членно жури отличи новопостроените и възстановени през тази година сгради. Госпожа Боряна Манолова,главен изпълнителен директор на Siemens в България, бе член на журито и връчи наградата в категорията „Корпоративни и административни сгради”.

Основните критерии при избора на победител са цялостното представяне на сградата, вътрешната и външната архитектура, строителството, конструкцията, разположението, ползата за обществото, влиянието върху околната среда, интериорът и дизайнът.

Една от най-енергийноефективните бизнес и административни сгради в страната - сграда 2 на Sofia Airport Center – бе отличена с два приза: в категориите „Обществени сгради с бизнес предназначение” и „Зелени сгради”. Сградата е сертифицирана по LEED и дължи своята енергийна ефективност на инсталираната BMS система, доставена от Siemens направление Сградни технологии. Тя се състои от уникална по рода си климатична и вентилационна VAV система, а освен BMS, в сградата има ОВК продукти и система за CO детекция също на Siemens направление Сградни технологии.  

Отличеният в категорията „Търговски сгради” мол Galleria Burgas, е още една сграда, оборудвана с BMS системата на Siemens – Desigo. Търговският център също е сертифициран по LEED. Освен системата за сградна автоматизация, в него са инсталирани още и продукти за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), както и СОТ система на Siemens направление Сградни технологии.

Централният офис на Алфа банк, намиращ се на бул. „Цариградско шосе” в София, е победител в категорията „Корпоративни и административни сгради”. Финансовата институция заложи на BMS система, ОВК продукти и система за детекция на въглероден диоксид на Siemens направление Сградни технологии.

В друга категория – „Сгради здравеопазване” спечели откритата на 9 май тази година болница Софиямед. За температурния комфорт в стаите на болницата се грижат термостати, доставени от Siemens направление Сградни технологии. Освен това, Сектор Здравеопазване на Siemens България е основният доставчик на медицинска апаратура за здравното заведение.

Фабриката за сладкарски изделия „Престиж”, която взе първа награда в категорията „Производствени сгради”, се довери на Siemens за сигурното електроснабдяване, като заложи на продукти Ниско напрежение на компанията.

     
Източник: Siemens; снимка: TLL Media

Ключови думи: Siemens   сграда на годината   ОВК   BMS  

Област: Събития  

Алфа Лавал

Подобни статии

HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесРеализацииПроектиПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...