HVAC Bulgaria  

Все повече инвеститори изискват внедряването на енерговъзстановяващи системи

21.12.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В специално интервю за HVAC-Bulgaria.com и сп. ТД Инсталации управителят на Венто-К Георги Спасов представя дейността, потрфолиото с продукти и услуги на компанията, както и предизвикателствата на българския пазар на вентилационна и климатична техника.


Представете накратко дейността на управляваната от Вас компания пред читателите на сп. ТД Инсталации.
Венто-К е фирма, специализирана в областта на отоплителната, вентилационната и климатична техника. Повече от 20 години ние присъстваме активно на пазара, печелейки доверието на нашите клиенти и партньори с професионализъм и отговорност. От почти 10 години имаме изградена система за управление на качеството ISO 9001-2008, която непрекъснато усъвършенстваме. Разполагаме с производствена база, оборудвана със съвременни машини за производство на ОВиК съоръжения, собствен автопарк и подемни съоръжения. Зад постигнатите успехи на фирмата стои екип от над 60 висококвалифицирани специалисти. Високата квалификация и регулярното обучение на служителите гарантират успеха на компанията. Имаме обособени звена, специализирани в монтаж на: вентилационни, климатични, отоплителни и соларни инсталации, както и сервизна поддръжка за тях.

Какви продукти включва производствената листа на ВЕНТО-К? Кои от тях са с приоритет с оглед на актуалната пазарна ситуация?
Производствената листа на фирмата включва цялата гама съоръжения и елементи за ОВиК инсталации: кръгли и правоъгълни въздуховоди и елементи на въздуховодната мрежа; въздушни филтри; шумозаглушители; климатични камери; енеговъзстановяващи блокове; топловъздушни апарати; кухненски смукатели; коминни тела от неръждаема стомана.
Разнообразната ни продуктова номенклатура включва продукти на водещи доставчици в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията. Наши партньори са Fujitsu General, Daikin, Mitsubishi electric, Toshiba, Soler&Palau, Chaysol и др.
За да отговорим на изискванията на пазара ние усилено работим по разработването и внедряването на енергоефективни и енергоспестяващи системи. От няколко години произвеждаме енерговъзстановяващи блокове на директно изпарение на база на хладилни агрегати Fujitsu General, които напълно отговарят на изискванията на нашите клиенти за икономичност и енергоефективност. Също така можем да се похвалим с един много добър продукт, който произвеждаме за българския пазар, а именно коминни тела от неръждаема стомана - изолирани и не изолирани. В зависимост от изискванията на клиента сме разработили технология, която позволява различна комбинация на материалите (неръждаеми, поцинковани или черни).

Какви дистрибуционни канали използвате за реализирането на произведените продукти?
Работим предимно с крайни клиенти, но освен това имаме изградени доста добри търговски взаимоотношения с много фирми от нашия бранш.

Предоставяте ли някакви допълнителни услуги и продукти на своите клиенти?
Стремим се да бъдем по-близо до клиента и да можем да отговорим на неговите изисквания. От началото на тази година въведохме нова услуга, при която нашите сервизни техници са на разположение и можем да реагираме 24 часа, 7 дни в седмицата.

Какво е актуалното състояние на българския пазар на вентилационна и климатична техника? В каква посока виждате развитието му в технологично отношение?
Актуалното състояние на пазара е в двете крайности или се търсят евтини, или скъпи решения. Например в момента се изпълнявят или малки обекти с търсена възможно най-ниска цена, или големи обекти с по-скъпи вентилационни инсталации. Все повече инсталации са с енерговъзстановяващи системи, инвеститорите вече се убедиха в тяхната икономичност и ги изискват, докато преди няколко години трябваше да се убеждават в ефективността на тези системи.
Също така все повече се продават термопомпени агрегати разделен тип. Те са особено подходящи за еднофамилни сгради, имат високотемпературен вариант, който е удачен за замяна на стария котел на твърдо гориво, но за нова къща е по-добре да се предвиди стандартната термопомпа, която работи в режим нискотемпературно отопление и охлаждане.

     
Източник: ТД Инсталации; снимка: Венто-К

Ключови думи: Венто-К   ОВиК   въздуховоди   енерговъзстановяващи системи  

Област: Експертно  

Аристон
Подобни статии
HEXONIC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...