HVAC Bulgaria  
АРИСТОН
АРИСТОН

WWF реализира демонстрационен проект за отопление на биомаса от влажни зони

14.12.2012   |   Реализации
 

WWF реализира демонстрационен проект за внедряване на отоплителна инсталация на биомаса от влажни зони и слънчева енергия в дирекцията на природен парк Персина. Проектът е осъществен със съдействието на Програмата за малки проекти на глобалния екологичен фонд.

„Сградата на дирекцията на парка е една от малкото държавни структури у нас, който внедриха алтернативна система за отопление, базирана на използването на биомаса от влажните зони (тръстика и папур), които са изцяло местен енергиен източник. Използването на този локален възобновяем енергиен ресурс е базиран на създаването на икономически изгодни механизми, за възстановяването на влажните зони, в частност бившето блато Кайкуша недалеч от гр. Белене, с цел възстановяването на природни местообитания на световно защитени и редки видове птици”, заявяват от природозащитната организация.

„Една от целите на проекта е сградата на дирекцията на ПП Персина да се превърне в модел, който да демонстрира някои от възможните решения за справяне с климатичните промени. Това става чрез инсталирането на малка фотоволтаична инсталация за електроенергия от слънцето, осигуряваща автономност на захранването на аквариума в сградата. Подмяната на осветлението с енергоспестяващи крушки и LED технологии е най-лесната част за намаляване на въглеродните емисии. Най-голям резултат беше постигнат с подмяната на конвенционалната климатична системата за отопление с котел на биомаса, който използва пелети, произведени от добита от блатото Кайкуша тръстика”, допълниха от WWF.

     
Източник: WWF

Ключови думи: WWF   отопление   биомаса   влажни зони   Персина  

Област: Реализации  

Алфа Лавал

Подобни статии

Secespol
СТИКО БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Hoval

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесРеализацииПроектиОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...