HVAC Bulgaria  

Представиха официално ISH 2013 - 07.12.2012

07.12.2012   |   Начало»Събитията
 

На 4 декември т. г. в австрийската столица Виена официално бе представено предстоящото издание на специализираното изложение за оборудване за баня, сградни инсталации, ОВК решения и възобновяеми енергийни източници ISH 2013. То ще се проведе от 12 до 16 март 2013 година във Франкфурт на Майн, Германия. На пресконференцията, привлякла журналисти от Централна и Източна Европа, официални гости бяха г-н Гюнтер Мерц, управляващ директор на Асоциацията по сградна климатизация и вентилация (Association of Air Conditioning and Ventilation in Buildings) и г-жа Ирис Йеглица-Мосхаге, старши вицепрезидент на Франкфуртски Панаир.

В своето експозе г-н Мерц направи обзор на актуалното състояние на ОВК сектора и очерта основните тенденции в неговото развитие. От презентацията му стана ясно, че в сектора се наблюдава устойчив ръст през последните няколко години. „Основна цел на всички инвеститори и инсталатори трябва да е изборът на енергийно ефективни системи”, подчерта той.

Повишен интерес към предстоящото издание
"На ISH 2013 посетителите ще могат да се запознаят с дейността и продуктите на над 2300 компании от 54 страни, в това число всички местни и световни лидери. Във връзка с повишения интерес ще се наложи използването на допълнителни изложбени площи. Очакваме и над 200 000 посетители от целия свят", заяви г-жа Йеглица-Мосхаге. „За първи път в рамките на изложението зала 10.3 ще бъде посветена на продукти и решения за сградна автоматизация и енергиен мениджмънт", допълни тя.

Страши вицепрезидентът на панаира представи пред присъстващите някои цифри от последното издание на ISH през 2011-та, което е привлякло 203 410 посетители, както и 2382 изложители, на площ от 256 000 кв. м. „По наши данни един на всеки трима от посетителите е чужденец, което е поредното доказателство за ролята на ISH като водещо събитие в областта в световен мащаб. От тях 62% са граждани на страни от ЕС, 19% от останалите европейски страни, 14% са представители на азиатските държави, 3% са гражданите на Америка, а 2% от Африка и Океания”, подчерта г-жа Йеглица-Мосхаге.

"Поради очакваното поредно успешно издание на ISH през март 2013, разчитаме и на повишен интерес от страна на българските компании към него", сподели г-жа Мила Павлова, представител на Франкфуртски Панаир в рамките на Германо-Българската индустриално-търговска камара. "Затова сме напълно готови да окажем съдействие на всички фирми от сектора, които желаят да посетят изложението", допълни тя.

По традиция изложението е условно разделено на две части
Първата част - ISH Water, обхваща решенията за баня, а втората – ISH Energy, предлага разнообразни технологии и продукти, повишаващи енергийната ефективност на сградите. Всички новости в интериора и актуалните технологии при проектирането на баните ще бъдат представени и на това издание на изложението. Акцент ще бъде поставен върху съчетанието на съвременни дизайнерски решения и вискокотехнологични енергоспестяващи продукти при проектирането. ISH Energy отново ще покрие цялата гама технологични решения в областта на сградните системи, възобновяемите енергийни източници, както и решенията за отопление, вентилация и климатизация.

Нови инициативи в програмата
Предстоящото издание ще постави тематичен акцент чрез няколко нови инициативи. Сред тях е специализираната изложба "wall + floor", посветена на различните концепции за проектиране на стените и пода в сградите. Част от нея ще бъде и мероприятието "Pop up my Bathroom Atelier", което цели да събере на едно място оригинални интериорни идеи за банята, както и да очертае последните тенденции в проектирането.

В рамките на ISH Energy за първи път организаторите планират дискусионен форум по въпросите, касаещи недвижимите имоти. "Форумът за недвижими имоти, енергетика и технологии ще представи проекти и добри практики в светлината на новата енергийна парадигма в строителния сектор", споделят детайли относно тематиката на събитието организаторите.

     
Източник: ТД Инсталации

Ключови думи: ISH   ОВК инсталации   сградни инсталации  

Област: Събития  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...