HVAC Bulgaria  

Климатична инсталация със зонови вентили на Данфосс - 22.10.2012

22.10.2012   |   Начало»Реализации
 

Фирма Тангра внедри климатична инсталация в първия магазин на H&M в България в столичния търговски комплекс The Mall на булевард Цариградско шосе. Съществуващата климатична инсталация в магазина е трябвало да бъде пригодена към специфичните стандарти на известната световна модна верига от Швеция H&M (Hennes & Mauritz AB), която има над 2300 магазина в 41 страни в света. Бутикът е разположен на 2200 кв. метра площ, събрана на два етажа в сградата на мола.

За реализацията на проекта Тангра си сътрудничи с най-големият дистрибутор на Данфосс у нас – фирма НАСА-Д със запитване за избор и доставка на зонови вентили за управление на изграждана от тях климатична инсталация. „Фирма Тангра е дългогодишен партньор на Наса-Д. През годините за Тангра многократно са доставяни продукти на Данфосс в областта на отоплителната и климатична техника. НАСА-Д регулярно е представяла пред специалистите на фирма Тангра новите продукти и решения на Данфосс в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията. Познаването на продуктите, тяхното високо качество и функционалност, са били винаги предпоставка за успешното партньорство помежду ни”, коментираха от фирма Тангра.

В настоящия проект от решаващо значение се оказва срокът за изпълнението му. Изборът на вентилите и предоставянето на офертата от НАСА-Д, потвърждението от страна на главния изпълнител и направената доставка, са осъществени само за една седмица, допълват от компанията.

“Системата на конвекторите е четиритръбна. За превключване на режимите „отопление” и „охлаждане” използвахме двупътни вентили на Данфосс модел AMZ 112 със съответния KVS. Инсталирахме 86 вентила от този модел. Основните причини, поради които направихме този избор могат да се обобщят по следния начин:
На едно от първите места по важност за нашия избор беше възможността за доставка в кратък срок. Времето за реконструкция на цялата HVAC инсталация беше ограничено в рамките на само 45 дни. Периодът съвпадаше с новогодишните празници, но колегите от НАСА, въпреки това гарантираха навременна доставка.

Ние сме убедени в традиционно високото качество на тези продукти, а в случая за нас бяха особено важни компактният дизайн и лесната инсталация. Компактният дизайн на вентилите се оказа особено подходящ за нивата на окачените тавани, които налагаха съответните ограничения в габаритите. Лесното инсталиране на вентилите от своя страна ни спести много време. С оглед на кратките срокове на изпълнение на проекта трябваше да имаме предвид и това.


Не на последно място по важност, при вземане на решението бяха и конкурентната цена, както и гаранцията за качество на производителя. Това ни гарантираше отчасти възможността напълно да отговорим на високите изисквания на възложителя на проекта, който съвсем естествено очакваше да изпълним една климатична инсталация, отговаряща на всички съвременни европейски стандарти за качество и функционалност“, заяви инж. Николай Недялков, ръководител на проекта и на монтажния отдел на фирма Тангра.

„Използваните AMZ 112 двупозиционни зонови вентили със задвижка обикновено се използват при системи за централно отопление на битови и търговски сгради; приложения за битова гореща вода; съоръжения за слънчева енергия; приоритетно регулиране на подаването на гореща вода и отопление и приоритетно регулиране на котел и инсталации на твърдо гориво (разделителна функция).

Предимствата на вентилите тип AMZ се състоят в техния компактен дизайн; пълнопроходност и минимална загуба на налягане; лесно инсталиране и електрическо присъединяване – без да се отстранява капакът на корпуса; възможност за ръчно управление и самопочистващ ефект, което не изисква демонтиране за почистване”, поясниха от Данфосс.

     
Източник: Данфосс

Ключови думи: Данфосс   Тангра   Наса-Д   H&M   двупозиционни зонови вентили   климатична инсталация  

Област: Реализации  

Подобни статии

HEXONIC
Стико

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиСъбитиятаБизнесВидео на седмицатаПроектиПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариРеализацииТехнологииИнвестицииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...