HVAC Bulgaria  

ОВК инсталацията в Галерия Мол Бургас

Галерия Мол Бургас е сред първите зелени търговски центрове в България, сертифицирани по американската система за устойчиво строителство LEED. В обекта са вградени редица иновативни и енергийноефективни инсталации, включително и системи за оползотворяване на слънчевата енергия. Изпълнител на ОВК инсталациите е фирма Атаро клима, която е доставила и монтирала  въздухопроводната инсталация в машинното помещение на кината Cinema city, сплит и мултисплит системи Daikin в прожекционните коридори на Cinema city и административната част на мола, слънчеви колектори за БГВ в Pure Health & Fitness, носеща конструкция за обезшумяващ таван в Playground, както и климатичните и вентилационни инсталации в магазините на редица търговски марки.

„Обемът на изпълнената работа е монтаж е над 10 500 кв. м въздуховоди, 1100 броя вентилационни решетки и 73 броя сплит системи”, коментират от компанията. „След завършването на обекта Атаро клима направи баланс и наладка на всички вентилационни, климатични и водни инсталации”, допълват те.

От компанията споделят, че на обекта са монтирани термопомпени климатични агрегати с висок коефициент на енергийна ефективност, достигащ до COP – 4,53, както и слънчеви колектори за оползотворяване на слънчевата енергия за производство на топла вода за битови нужди.

„Различните подобекти са изпълнени в изключително кратки срокове, като според обема на работа фирма Атаро клима е участвала с между 10 и 50 монтажника, за които разнообразната и специфична дейност на обекта е повдигнала нивото на професионална квалификация и опит”, описват извършената работа по проекта от Атаро клима.

Галерия Бургас има четири взаимосвързани операторски станции. Едната е предназначена основно за управление на ОВК инсталациите на целия мол без кината, за които има отделна операторска станция, още една за управление и наблюдение на електроинсталациите в мола и четвърта станция, предназначена да обслужва нуждите на търговска верига магазини.

За управлението и енергийния мениджмънт на ОВК системите са доставени вентили и задвижки от серията Acvatix, спечелили престижната наградата IF 2012. Те предлагат възможност за реализиране на висока енергийна ефективност чрез прецизен контрол и скорост на регулиране.

     
Източник: Галерия Мол Бургас

Ключови думи: Атаро клима   Галерия Мол Бургас   вентили   задвижки   термопомпи   слънчеви колектори  

Област: ОВК  

Подобни статии
HEXONIC
Стико БГ

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБраншови акцентБизнесИнвестицииВидео на седмицатаПроектиПредстоящоРеализацииСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариЕкспертноТехнологииСтатииКариериОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...